Bagte tomater

Sommeren er over os eller vi har i hvert fald sommerferie, og vi føler det som en lang forlænget weekend. Vi har manglet vores tur til Mallorca, hvor solen og varmen altid oplader de ''flade batterier''. I år har vi mere end nogensinde før haft brug for at komme væk ovenpå Covid-19. Vi er dog glade for, at vi er blevet hjemme og har været lidt rundt i Danmark. 
Jeg fandt en god opskrift på bagte cherry tomater og den skriver jeg efter billederne.
Friske cherry tomater og frisk timian fra haven....
Klar til ovnen....
Lækre bagte cherry tomater....


Bagte tomater (4 pers.)
25 cherry tomater (færre store tomater kan også gå)
sukker
flagesalt
olivenolie
frisk eller tørret timian

-Tænd ovnen på 200 grader. 
Skyl tomaterne og dem del på midten. Læg dem i fadet med skærefladen opad. Fyld formen med ét lag tomater. Strø sukker på alle tomatfladerne og derefter også flagesalt på alle tomater. Kom frisk eller tørret timian over tomaterne. Hæld olivenolie forsigtigt på tomaterne, så sukker, salt og timian ikke bliver ''skyllet af''.
Sæt tomaterne midt i ovnen ved 200 grader. Tomaterne skal synke sammen og får en fin farve, når de er klar. Tiden de skal have i ovnen afhænger meget af størrelsen på tomaterne. Jeg gav cherry tomaterne 20 - 25 minutter og de fik en lækker let sprød kant og smagte virkelig godt. Hold øje med dem i ovnen, da ikke alle oven varmer lige hårdt.

Velbekomme.


Kommentarer