10. december Fødselsdagsboller

 Jeg har fødselsdag i dag og lige netop derfor skal der da en opskrift på fødselsdagsboller med i julekalenderen. Det er jo dét, der er helt fantastisk ved at have fødselsdag i denne måned - det er bare så hyggeligt. Se opskriften efter billederne....Fødselsdagsboller uhmmmm, det dufter i hele huset....


Dejen er hævet helt perfekt ved stuetemperatur....


Trillet og klar til at efterhæve inden de skal i ovnen....


Så er krabater færdige og lige klar til at blive spist med iskoldt smør....


Endnu et billede - hip hip....Fødselsdagsboller

500 g hvedemel
150 g smør/margarine
75 g gær
2½ dl mælk 
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg til pensling

-Tænd for ovnen på 220 grader almindelig ovn (200 grader varmluft).
Varm mælken op og smelt smørret heri, så blandingen er lillefingervarm. Hæld blandingen i en skål og opløs gæren heri. Pisk æggene let sammen. Tilsæt sukker og de piskede æg. Tilsæt mel, salt og kardemomme og rør i dejen til den er lind. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur. Efter hævning formes dejen til boller og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 40 minutter. Efter hævning pensles bollerne med sammenpisket æg.

Sæt pladen med boller i ovnen og bag bollerne i ca. 10-12 minutter.

Disse fødselsdagsboller smager bare helt fantastisk, de er virkelig gode. Det er oftest denne opskrift jeg bruger, når vi skal have gæster til fødselsdag eller bare fordi vi har lyst, for lyst det kan man godt få til en helt lys lun bolle med iskoldt smør. Jeg nøjes aldrig med den mængde kardemomme, der står i opskrifterne, men kommer altid mere end rigeligt i - elsker både duften og smagen af kardemomme.


Rigtig glædelig jul og hip hip til fødselsdagsbollerne....Kommentarer