11. december Rullepølse

I år skulle det ske igen - hjemmelavet rullepølse og det er bare lækkert, det må jeg være ærlig at tilstå. Der er ikke så meget at sige til det, så opskriften kommer efter billederne.Rullepølsen er færdig og klar til prøvesmagning.... og jo den smager fantastisk....


Masser af finthakkede løg....


Der er smæk på krydderierne og et ''låg'' af husblas....


I gryden et par timer inden pres....


Velsmagende og lækker....


Rullepølse - hjemmelavet
1 saltet slag fra slagteren, ca. 1,6 kg
4 meget finthakkede løg
6 tsk. friskkværnet peber
6 tsk. allehånde, stødt
2½ tsk. ingefær, stødt
1½ tsk. nelliker, stødt
3½ - 4 tsk. salt
husblas så det dækker i et lag
- Start med at lægge slaget over på et tilklippet stykke stof, da det gør det nemmere, når slaget er færdigt til at blive rullet. 
Fordel først finthakket løg på hele slaget også evt ''hulrum'' eller under løse stykker kød. Bland alle krydderierne og drys dom over løgene, der skal også krydderier i ''hulrum'' og under løse stykker kød. Husblas lægges på hele slaget i et lag.
Rul slaget så stramt du kan og læge klædet rundt om og bind med snor, så det holder på det hele. Enderne skal også dækkes af stof.

Kogelage:
Gryde i passende størrelse
3 store løg skæres i både
peberkorn, hvad der svarer til en lille håndfuld
nelliker, 30 - 50 stk.
1 bundt frisk persille, bundet med snor
15 stk laurbærblade
3 spsk. timian
4 spsk. salt
- Slaget lægges i gryden med koldt vand og tilsæt krydderier og løg. Varm op så vandet koger og skru ned, så det simre - læs på pakken, hvor længe slaget skal koge - jeg kogte/simrede slaget her i 2 timer. Lad herefter slaget hvile i kogevandet ½ time. 
Læg nu rullepølsen i rullepølseformen og pres ned i form. Lad den stå køligt i et fad, da der siver lidt væske ud, når rullepølsen presses. Rullepølsen skal forblive under pres, stilles køligt/i køleskab i 1½ døgn og herefter kan den pakkes ud og prøvesmages.

Opbevaring: Pak rullepølsen ind i bagepapir og sæt elastik om pakke og sættes på køl. 

Den krydderiblanding jeg har brugt er ok krydret, men kogevandet og rullepølsen tager jo noget af smagene, men den er godt krydret og med god eftersmag.


Rigtig glædelig jul og uhmmmm rullepølse.....


Kommentarer