12. december - Spinat ''hapsere'' med laks og håndrørt dilddressing

 Lidt inspiration til julefrokosten, som er Corona-venlig servering. Det er disse spinat-hapsere, som er nemme at lave og smager rigtig godt. De kan også bruge som en let forret. Se med efter billedet.


Den færdige spinat ''hapser''med den håndrørte diddressing ovenpå....


Spinat ''hapsere'' med laks og håndrørt dilddressing

Spinatbundene:
4 store æg
1 dl Kefir eller yoghurt naturel
170 g hvedemel
70 g rapsolie
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. bagepulver med top
½ tsk. flagesalt
1 tsk. sukker
2 store håndfulde skyllet frisk spinat 

Fyld:
1 pk. ricotta ost (250 g)
1 glas flødeost med hvidløg

Håndrørt dilddressing
2 spsk  Dijon sennep 
1 spsk. brun farin 
Dild (friskt der er finthakket eller tørret)

. Skyl spinaten og kom den i en mellemstor skål sammen med citronsaft. Blend med en stavblender til spinatpure masse. Tænd ovnen på 180 grader på almindelig ovn. Æggene deles i blommer og hvider. Hæld blommerne i skålen med spinat og bland med stavblenderen indtil massen bliver lys og luftig. Tilsæt herefter kefir, olie og blend yderligere i 5 minutter.
Rør bagepulver sammen med mel og sigt det ned i den grønne spinatmasse. Vend forsigtigt melet med en træske eller dejskraber. I en ren og tør skål piskes æggehviderne helt stive sammen med salt. Tilsæt sukkeret og pisk yderligere i 5 minutter. Vend de stive æggehvider af 3 - 4 omgange i den grønne spinat masse  og rør forsigtigt med en dejskraber for at bevare luftboblerne, som  man har pisket ind i æggehviderne. Det er disse luftbobler, der giver den færdige ''kagebund'' luftighed og lethed.
Fordel dejen jævnt i en stor bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ca. 15 - 20 minutter midt i ovnen ved 180 grader. 
Rør de to slags oste sammen. Når ''kagebunden'' er helt afkølet, deles den i 2 lige store dele (brug evt. en lineal). Smør den ene bund med ostecremen og læg den anden ovenpå, når cremen er fordelt jævnt. Sættes på køl for at sætte sig ca. ½ time. Tag  en skarp kniv og skær forsigtigt den sammenlagte ''kagebund'' ud i rektangler. Brug evt. en lineal for at rektanglerne bliver lige brede og skær igen forsigtigt i små firkanter, brug igen bredden af linealen, så stykkerne bliver helt firkantede.
Pynt med laks, rullet som en rose (laks der er lagt pænt på er også helt fint). Laksen kan pyntes med håndrørt dilddressing og en frisk kvist dild.

Håndrørt dilddressing:

- Sennep og brun farin røres godt i en lille skål. Det skal måske justeres med lidt mere sennep eller brun farin. Når du synes, at smagen er helt tilpas (den må gerne være sød) tilsætter du dild enten friskt eller tørret og blander lige så  meget i, som du ønsker. Lad det evt. stå og trække 15 min., da den brune farin ''smelter'' lidt og derved kan smages ændres, så smag den endelig til igen. Så er den håndrørte dressing færdig og kan lægges på laksen med en teske.

En dejlig lille ''haps'' til julefrokosten, en hyggelig tapas aften eller til velkomst drinken til nytårsaften.God fornøjelse og rigtig glædelig jul.Kommentarer