18. december Fødselsdagslagkage

 Jeg havde jo fødselsdag i sidste uge og jeg fik blandt andet lavet en ret almindelig lagkage og den blev til med tykke købe kagebunde, købe kagecreme og nååå ja købe jordbær hi hi. Den skulle være helt almindelig og det blev den, blot med et pift af små lyserøde og hvide kyskager. Se opskriften efter billederne....


Den færdige kage....


Et lag med jordbær i skiver....


Et lag kagecreme med flødeskum....


Sluttede af med lidt af fyldet....


Lagkagen set fra siden og lidt af toppen og ja, den blev ret blød og holdt desværre ikke formen så flot....


Lagkagen igen inden servering....Fødselsdagslagkage
1 pakke 3 tykke lyse lagkagebunde
1 brev lagkagecreme
½ liter fløde
friske jordbær skåret i skiver

-Jeg startede med, at lave kagecremen efter anvisningen på pakken og da den var pisket sammen og sat på køl gjorde jeg formen til lagkagen klar. 
Jeg fandt min bagering frem, uden bund, og kom den ene lagkagebund i og forede med kageplast, så kagen er nemmere at bygge op. Jordbærrene blev skyllet og renset og skåret i skiver. Jeg piske fløden til skum og blandende den med kagecremen. 
Husk at gemme noget af fyldt, da det skal bruges til at smøre lagkagen op med inden servering. 
Jeg startede med at komme et tyndt lag fyld på og derefter et lag jordbær og kom fyld ovenpå jordbærrene. Lagde næste lagkagebund på, igen et tyndt lag fyld og igen fyld ovenpå jordbærrene. Lægger derpå sidste lagkagebund og lægger et tyndt lag fyld på, så toppen ikke bliver tør. Dækkes let til med folie og sættes på køl.
Dagen efter inden servering: kagen befries for bagering og kageplast. Smør kagen op  med noget af det resterende fyld, så siderne bliver dækkede og ensartede. Kom mere fyld på toppen og fordel det med en spartel. Lagkagen er nu klar til at blive pyntet. Du kan pynte med lige det du har lyst til.

Da jeg lavede lagkagen, blev den blød i konsistensen og holdt kun lige formen. Jeg vil nok næste gang komme ½-1 brev mere kagecreme i til samme mængde mælk og flødeskum, så konsistensen bliver tykkere. Man kunne også forsøge sig med husblas.

Kagen smagte i hvert fald godt trods den bløde konsistens.


Rigtig glædelig jul og god fornøjelse.Kommentarer