19. december Panaforte

 Panaforte det ser bare så lækkert ud og minsandten om ikke Ernst Kirschsteiger lavede den i det seneste program Jul med Ernst, som bringer sidste program i denne omgang på tirsdag d. 22. december kl. 20.00. Det var faktisk mere simpelt end jeg troede, at det ville være og derfor skulle jeg lave det til aften. Se opskriften efter de meget indbydende billeder....


Det er så lækkert....


Mandler, hasselnødder og pistacie....


Har længe ledt efter usaltede pistacienødder og ristede afskallede hasselnødder, men de findes i LIDL....


Honning og sukker koges op - og det dufter faktisk af malt og lidt af øl....


Alle ingredienser blandes....


Panaforten er afkølet og klar til at blive skåret i mindre, men mundrette stykker....


Ren lækkerhed....


Smukt snit, hvor mandler, hasselnødder og pistacienødder træder flot frem....
Panaforte
100 g uskallede mandler
100 g ristede hasselnødder, hvis du kan få det
50 g ristede usaltede pistacienødder, uden skal
1 tsk kanel
1 dl hvedemel
1 dl honning
1,5 dl sukker
100 g mørk chokolade, jeg brugte Callebaut (54,5%)

-Varm ovnen op til 160 grader. En form på 20 x 20 fores med bagepapir helt ud i hjørnerne. Bland 1 dl honning med 1,5 dl sukker i en kasserolle. Varm forsigtigt op, så honningen smelter og kog det i 1 minut under omrøring og kom godt ud i hjørnerne, da sukkeret ellers sætter sig fast. Tag derefter kasserollen fra varmen. Tilsæt 100 g mørk chokolade og rør til det er smeltet. Når chokoladen er smeltet røres resten af ingredienserne i. Blandes godt og ret hurtigt, da massen hurtigt bliver kold og sej. Nøddemassen kommes over i formen og presses godt ud i hjørnerne.
Sæt den i den 160 grader varme ovn og bag i 30 minutter. Sættes til afkøling i ca. ½ time og derefter i køleskab eller et andet køligt/koldt sted.
Når Panaforten er kølet helt, skæres den i lange stykker, som skæres i mindre og mundrette stykker. Panaforten er ret hård, så pas godt på fingrene, når du skærer ud. Efter lidt tid på køkkenbordet blvier den nemmere at skære ud.

Den smager rigtig dejlig julet og en skøn mundfuld.

Jeg vil helt sikkert prøve den med saltede pistacienødder eller salte peanuts for at give chokoladen et lille løft. Så skal man nok overveje om kanel og saltede peanuts klær' hinanden - det skal dog afprøves.


Rigtig glædelig jul og god fornøjelse med julerierne.Kommentarer