24. december Marcipanbrød med nougat og ristede hasselnødder

 Så er det jul - i dag eller i aften er det juleaften. Den er nærmest kommet før tiden i år og sådan er det sikkert flere end jeg, der føler. Jeg synes, at dagene er fløjet afsted og det har til tider været svært at følge med og nu er der ikke mere vi kan gøre andet end at læne sig tilbage og nyde hyggen, maden, gaverne og stilheden er sænker sig, når det hele er overstået igen. Man glæder sig og forbereder sig så længe og pludselig er det hele ovre igen. Jeg lavede marcipanbrød i går, som jeg som regel plejer at lave og mine forældre, der kort kommer forbi her, de får et med, så de kan tage det med ud til min søster og hendes familie, som de skal holde jul med i år. Marcipanbrødene bliver pænt pakket ind og afleveret. Se med efter billederne og det er faktisk så nemt, at du sagtens kan nå at lave et senere i dag.


De færdige marcipanbrød og de er pyntet med mini smarties i grøn og rød og ristede afskallede haselnødder.


Marcipan æltet med portvin, ristede hasselnødder og små karamel stykker....


Jeg brugte denne portvin, men du kan bruge den du allerbedst kan lide. Denne købte vi, da vi hentede juletræ på Elmegården lige udenfor Horsens....


Rul marcipanen ud, mellem 2 stykker bagepapir, så det ikke hænger fast i bordpladen....


Nougat skæres ud i tynde skiver med en ostehøvl og lægges på marcipanen i striber....


Marcipanen rulles sammen som en roulade og pensles med smeltet chokolade mørkt eller lyst....


Penselstrøgene får chokoladen til at ligne overfladen på et træ....Marcipanbrød med nougat og ristede hasselnødder
1 kg marcipan
portvin
ristede, afskallede hasselnødder, usaltede
nougat
flormelis
lyst eller mørkt chokolade
pynt af forskellig slags

-Ælt marcipanen med portvin, det er forskelligt, hvor meget man vil have i om overhovedet noget. Tilsæt de let hakkede ristede hasselnødder. Marcipanen æltes med flormelis, så massen ikke er for blød. Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir og nougat lægges på. Det kan skæres i hånden eller med en metal ostehøvl. Det kan lægges på marcipanen, som du selv ønsker. Marcipanen rulles sammen som en roulade, hvis massen er blød, skal du nok have bagepapiret til hjælp, så det bliver nemmere at rulle. Sættes på køl, men du smelter chokoladen. Chokoladen smøres på marcipanbrødet med en silikonepensel, så efterladen den striber, som ligner barken på et træ. Du kan pynte marcipanbrødet, som du selv ønsker og med lige præcis, det som du holder allermest af og bedst kan lide. Kun fantasisen sætter grænser.

Det var julekalenderen 2020, jeg lægger flere opskrifter ind mellem jule og nytår. For nu vil jeg sige tak fordi, du har fulgt med siden 1. december og jeg vil ønske dig og dine en rigtig glædelig jul og et fantastisk godt og lykkebringende nytår.


Rigtig glædelig jul og godt nytår.Kommentarer