Appelsinkage med brændt marengs

 Det er ved at være længe siden, at jeg har postet noget på denne blog, men nu kommer der en rigtig lægger og svampet kage, som egner sig til en dejlig kop kaffe - det gør de fleste kager vist. Denne kan eller skal næsten laves dagen før, da den skal trække med den sirup, der hældes over den. Jeg skriver opskriften efter billederne.Appelsiner skal der til og de giver den skønneste smag....

Dejen er blandet og klar til at komme i ovnen....


 Kagen er bagt og klar til at få sirup hældt over....


Nu skal kage bare suge og stå til næste dag....

Dagen efter blev kagen lige skåret til og lagt på et fad - rundt eller firkantet....

Marengs ''duttet'' på kagen og skal brændes....

Et fint snit og den brændte marengs var skilt en smule, men det gik og det duftede fantastisk....


Og lige et stemningsbillede med andre lækkerier, som aftenen bød på....Appelsinkage med brændt marengs
240g mel
270g sukker
250g blødt smør
3 æg
1 tsk. bagepulver
reven skal af 1 økologisk appelsin

Lage:
2 dl appelsinsaft
3 spsk. sukker

Marengs:
2 æggehvider
3 spsk. sukker

-Kom alle ingredienserne til dejen op i dejskålen, og rør dejen igennem ca. 3 min. med håndmikseren/køkkenmaskinen (brug der spaden). Beklæd en bradepande (20 cm x 30 cm) med bagepapir, og skrab dejen over i den. Glat overfladen, og bag kagen ca. 40 min. ved 200 grader. 
Kog appelsinsaften op med sukker mens kagen bager.  Lagen må gerne reducere lidt, men stadig være flydende, så den kan trænge ned i kagen. Du kan smage den undervejs, og fornemme af smagen bliver mere koncentreret.
Tjek, om kagen er gennembagt, tag den ud af ovnen og hæld appelsinlagen over, mens kagen er varm, så lagen bliver fordelt overalt på kagen. Lad kagen køle af på bagepapiret, og vent gerne til næste dag med at skære af den.
I en helt fedtfri og ren skål kommer du de 2 æggehvider i og pisker dem op, tilsæt lidt efter lidt sukkeret. Du må ikke piske for længe, men stoppe, når massen danner bløde toppe. Kom masssen i en sprøjtepose, med eller uden tylle. Sprøjt toppe på kagen, så overfladen er dækket og brænd dem med en gasbrænder. Gør det i starten på afstand til du har mere føling med det og få alle toppene brændt let.

Marengstoppen var ikke en del af den oprindelig opskrift og det tilføjede jeg selv og det fungerer rigtig godt. Jeg fik desværre overpisket min marengs, så den skilte. Det kan måske ikke ses på billederne, men toppene er lidt grynede at se på. De blev dog fint brændte alligevel, men det er vigtigt ikke at overpiske marengs.

Dejlig nem kage at piske sammen og at den kan/skal laves dagen før man skal spise den, det gør det bare endnu nemmere og den smager virkelig skønt og friskt.


Velbekomme....

Kommentarer