Brownie med appelsin og vanilje fudge

Så blev det weekend og den er næsten allerede overstået igen - sidder her søndag aften og laver dette indlæg. Jeg lavede denne lækre brownie efter, at jeg havde tænkt længe over om det nu kunne lade sig gøre at tilsætte appelsin smag uden at det bliver for gennemtrængende. Det kunne det og jeg skriver opskriften efter billederne.

Vanilje fudge er lækkert - ikke mindst i kager....


Appelsin giver en dejlig friskhed og sødme til bagværk....


Brownie med flagesalt klar til at komme i ovnen....


Sikke en duft i hele huset....


Et lækkert stykke brownie med appelsin - godt til en god kop kaffe....Brownie med appelsin og vanilje fudge (10 pers.)
130 g smør
reven skal af 1 økologisk appelsin
110 g lys chokolade (jeg brugte Callebaut)
200 g brun farin
2 æg
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
150 g vanilje fudge
50 g valnøddekerner
(pistaciekerner - jeg havde en rest usaltede, som jeg brugte)
Flagesalt drysses over kagen før den kommes i ovnen - så meget, som du nu kan lide, det forsvinder lidt under bagningen.

1 bradepande (18 cm x 25 cm, det var den størrelse jeg havde ellers er 15 cm x 20 cm god)

-Tænd ovnen på 170 grader. Riv skallen af appelsinen. Smelt smørret over svag varme og tilsæt appelsinskallen, når smørret er begyndt at smelte. Tag det derefter af varmen. Pisk æg og brun farin sammen i en køkkenmaskine til det bliver lyst. Bland mel, kanel, bagepulver i en skål og vend det i æggemassen, lidt ad gangen. Hak vanilje fudge groft, hak valnøddekernerne groft og hvis du vil bruge pistaciekerner, skal de bare hele i dejen og vend det hele sammen. Hældes derefter i en bradepande med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, tjek om kagen er bagt. Der må gerne hænge lidt dej ved, så du får en dejlig svampet brownie. Afkøl kagen og skær den i små firkanter før servering.
En god vaniljeis vil tilføje lidt lethed til en ret bastant kage. 

Jeg synes, at appelsinsmagen er lige tilpas og efterfølges af en let smag af kanel, hvilket gør noget lækkert for smagen. Vanilje fudge kan godt skæres i mindre stykker, hvis man ikke synes, det er lækkert med et lidt større stykke fudge. Ikke alle bryder sig om det. Jeg satte kagen på køl til dagen efter - vi havde smagt den om aftenen og der var den stadig  lidt lun, hvilket ikke gjorde noget og dér ville en god vaniljeis havde gjort det godt. Kagen kan spises direkte fra køl, det er kun lækkert. Den er svampet og skøn til en god kop kaffe.
Tjek efter, hvor svampet man ønsker kagen. Har du den lille bradepande kan det være, at bagetiden er lidt længere, men prøv dig frem. Jeg ville nok give den 27-30 min. i min ovn næste gang.


Velbekomme. 

Kommentarer