Pavlova - med vaniljecreme og friske bær

Sommerferien er nu i gang og vejret er jo strålende. Der har været nogle fødselsdage siden sidst og nogle sammenkomster, som har kastet nogle søde kreativiteter af sig. Jeg lavede en lækker pavlova med vamillecreme og friske bær. Se opskriften efter billederne.


Masser af frisk frugt og et let drys af flormelis....


Marengsbunden og et par marengs-kys....


Lækkert med noget sødt og friske let syrlige bær....


Pavlova´en lige inden servering - den smagte virkelig godt....


Marengs-kys af den resterende marengsmasse....Pavlova - med vaniljecreme og friske bær (22 cm i diameter)
4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. æblecidereddike
2 tsk. majsmel
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. flormelis til drys på bagepapiret ( jeg glemte det, men kunne sagtens få bunden fra bagepapiret efter endt bagning)

Fyld:
½ liter vanillecreme (købes i kartoner)
100 g hindbær
250 g jordbær
50 g blåbær
Daim, hakket i mindre og mundrette stykker eller anden chokolade der giver lidt ekstra smag og knas.

-Pisk æggehviderne i køkkenmaskine eller med håndmikser til æggehviderne er stive og danner toppe. Tilsæt en spiseske sukker ad gangen til æggehviderne, under konstant piskning, til al sukkeret er tilsat. Det tager nok omkring 5 minutter. 
Sigt majsmel i marengs og kom også æblecidereddiken og vaniljesukker i marengsen, og pisk i yderligere 10 minutter til marengsmassen er sej, blank og skinnende.
Tegn en rund cirkel på bagsiden af bagepapiret på 22 cm i diameter. Sigt lidt flormelis i cirklen og fordel marengsmassen i et lag på ca. 2 cm, som dækker hele cirklens bund. Form toppe af maregns rundt langs kanten til din pavlova bund er som en dyb tallerken med en tyk kant.
Bag i en forvarmet ovn ved 115 grader varmluft i 1½ time. Sluk for varmen og lad bunden køle af i den lukkede ovn til ovnen er helt kold (tager omkring 2 timer, men den kan sagtens stå længere). Sæt forsigtigt den afkølede marengsbund på et fad.
Skyld og rens bærrene og hak Daim eller anden chokolade med knas i passende stykker. Pisk vaniljecremen til den danner spor og bliver som flødeskum. Fordel chokoladen på marengsbunden og fordel derefter vaniljecremen ovenpå og til sidst pyntes, der med friske bær og et drys flormelis. Serveres lige efter.

Nogle af bærrene kan også blandes med vaniljecremen inden marengsbunden fyldes og man kan så pynte pavlova´en med de resterende friske bær. En rigtig lækker og let dessert i sommervarmen, men er også gangske forfriskende på en vinter dag, så må man finde frugt, der kan passe med sæsonen. Om vinteren giver denne dessert gode minder om sommeren.


Velbekomme og rigtig god fornøjelse.

Kommentarer