Citronmåne med citroncreme

 Nu er det igen på tide at skrive og lægge opskrifter derind, så du kan blive fristet og inspireret til selv at bage og hygge i køkkenet. Citronmåne blev der bagt til hjemme-hygge til Bagedysten igen startede på tv og dét er der mindst én her hos os, som er glad for....ja det er mig. Jeg skriver opskriften på citronmånen efter billederne. Se med og lav senere.


Citroner og marcipantern i baggrunden skal der til....


Dejen er kommet formen, som er 20 cm i diameter....Færdigbagt og skal efter afkøling deles i 2 bunde....Kagen lægges sammen med et lag citroncreme og resten skal ovenpå....Kagen set fra siden....Den færdige kage set fra oven....Kagen er smagt og godkendt....Citronmåne med citroncreme
150g smør
200g sukker
3 æg
125g marcipan
200g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 usprøjtede citroner

Citroncreme
400g mascarpone
100g cremefraiche 38%
100g flormelis

Pynt
300g hasselnødder
1 dl rørsukker

-Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smørret og rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggene 1 ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom dem i dejen og rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel med bagepulver ned i dejen og rør godt. Riv skallen af citronerne og pres saften af den ene citron. Gem lidt af skallen til cremen. Kom den øvrige citronskal og citronsaft i dejen og rør godt. Beklæd en springform Ø 20cm, med bagepapir og bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten.

Citroncreme:
Rør den resterende citronskal sammen med mascarpone, cremefraiche og flormelis. Fordel 3/4 på den ene kagebund. Læg den anden bund på og smør resten af cremen på toppen og lad eventuelt noget løbe ned af siderne.

Pynt:
Hak hasselnøddekernerne groft og rist dem gyldne på panden sammen med rørsukker og lad dem afkøle. Jeg tog den hurtige og købte færdig-ristede hasselnødder, som sagtens kan bruges. Fordel nødderne på kagens top og servér til en kop god kaffe eller kakao med flødeskum, hvis man hellere vil have det. 

Jeg satte kagen på køl indtil servering, men den kan også serveres ved stuetemperatur. Hvis man godt kan lide lemon curd kan man smøre et tyndt lag på den nederste kagebund og derefter citroncreme ovenpå. Det kunne jeg godt være fristet til at prøve næsten gang, jeg skal bage den.

Velbekomme.


Kommentarer