12. december - Fudge med mælkechokolade, peanuts og appelsin

 Jeg har fundet en helt fantastisk opskrift på fudge og jeg siger det bare, at det ikke er sidste gang jeg laver fudge og det er det bare ikke. Det smager så fantasisk og har lige præcis den rette konsistens - fudgen bliver en anelse blødere, hvis den står længe på bordet, men ikke så blød, at den helt smelter og falder sammen - hvis den altså får lov til at stå så længe, for den smager bare virkelig godt.


Det færdige resultat - fint snit og god fordeling af peanuts.


Hele saltede peanuts.


Hakket mælkechokolade.


Reven appelsinskal.


Færdig fudge.


Pakket og klar som værtindegave.


Fudge med mælkechokolade, peanuts og appelsin
1 økologisk appelsin
200g kondenseret mælk
200g mælkechokolade
65g peanuts
1 tsk. havsalt

-Start med at komme bagepapir i en brødform. 

Riv appelsinskallen. Kom kondenseret mælk og den hakkede chokolade i en skål. Varm over et vandbad. Rør jævnligt rundt, indtil chokoladen er smelter og blandet sammen med den kondenserede mælk og er flydende og smidigt. Kompeanuts og appelsinskal i og bland det godt sammen. Du kan nok fornemme at blandingen bliver mere sej at røre i. Kom derefter massen i den forede brødform, tryk den ned i formen og drys salt henover og tryk det ned i massen. 
Sættes på køl i 12 timer. Skær i mindre stykker  - spis og nyd den fantastiske fudge. Opbevares på køl.

Jeg brugte Maldon flagesalt på den fudge jeg lavede.

Ikke sidste gang jeg laver fudge og man kan jo lave den så julet, som man ønsker. Jeg kunne sagtens finde på at tilsætte lidt kanel til massen, hvilket også giver en dejlig smag og duft.Rigtig glædelig jul.


Kommentarer