13. december - Havregrynskugler med dadler

 Julen er også for mig havregrynskugler. Jeg husker fra min barndom, hvordan vi i familien samledes rundt om bordet i køkkenet og lavede havregrynsmel, æltede massen, rullede og trillede kugler og andre figurer og dyppede i kokos, perlesukker mv og nogle var bare helt almindelige kugler uden pynt. Det var hyggeligt. Jeg har lavet nogle havregrynskugler med dadler og de smager faktisk ret meget, som dem jeg husker fra min barndom og ja de fik også ret hurtigt ben at gå på. De smager ret godt kolde og direkte fra køleskabet.


Uhmmm, de er altså ret gode.


Lækre bløde dadler.


De andre ingredienser i havregrynskuglerne.


Massen skal æltes ret godt for at hænge sammen.


De færdige kugler og en fin portion, hvis der kommer gæster eller der er hygge aften.Havregrynskugler med dadler (22 stk. alt efter størrelse)
80g havregryn
80g mandler
22 friske dadler
3 spsk. rom eller romessens
2 tsk. vaniljepulver
4 spsk. kakaopulver
2 spsk. kokosmel

Pynt:
kokosmel (hvis man synes)

Havregryn og mandler kommes i en blender, minihakker eller foodprocessor og blend til helt fint mel. Stenene fjernes fra dadlerne og kommes ned til havremelet og blendes sammen til en ensartet masse og kom det derefter over i en skål.
Vend rom/romessens, vaniljepulver, kakaopulver og kokosmel i. Bland det hele godt sammen og smag evt. med mere rom/romessens. Stil massen på køl i a, en time. Tril massen til ensartede kugler i den størrelse, som du ønsker, og tril dem evt. i kokosmel. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Jeg har en mini foodprocessor og der kan hele denne portion ikke være i, så noget af melet blev blendet med halvdelen af dadlerne og ligeså med resten af melet og dadlerne. Jeg brugte også rom i stedet for romessens, det giver en mere rigtig smag.


Rigtig glædelig jul.

Kommentarer