15. december - Forårsbrownie med appelsinmousse

 Min fødselsdag d. 10. december blev traditionen tro fejret med familien - dog først dagen efter, men lørdagen var oplagt til netop fødselsdag. Denne gang skulle der også være lidt kage at vælge mellem, så jeg lavede denne brownie med lidt justeringer i, i forhold til den oprindelige opskrift og en fødselsdagslagkage, som  jeg lægger opskriften op på en anden dag.


Den færdige kage, som var så fin og konfektagtigt inden i.


Citrusfrugter til moussen.


Færdigbagt brownie.


Moussen er hældt ovenpå brownien.


Den færdige kage.


Tæt på (desværre lidt mørkt billede).


Forårsbrownie med appelsinmousse (med et twist af jul)

Brownie:
200g smør
200g mørk chokolade
125g mel
3 æg
265g sukker
1 tsk. vaniljesukker
et nip salt
2 tsk. kanel
en god håndfuld grofthakkede valnødder

Appelsinmousse:
3 blade husblas
100 ml appelsin saft (citron, hvis man ønsker citron smag)
100g sukker
1½ dl fløde
150g skyr gerne med vaniljesmag ellers smager moussen meget af yoghurt

Pynt:
Orange grene, brækket i ikke lige store stykker

-Til brownien smeltes chokolade og smør langsom i en gryde. Der skal røres hele tiden, så chokoladen ikke bræænder på. Bland sukker, mel, salt, vanilje, kanel og æg sammen i en skål med en dejskraber og tilsæt den smeltede chokolade-smør blanding ad et par gange.
Hæld dejen i en springform på 24 cm i dia. foret med bagepapir og bag i 20-25 minutter ved 180 grader. Lad kagen køle helt ned til stuetemperatur.

I mens laves moussen.

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 15 minutter. Kog appelsinsaften sammen med sukkeret til det når kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og kom den i direkte op i den varme appelsinsirup. Sigt siruppen over i e ny ren skål og lad den afkøle (IKKE i køleskab).
Pisk fløden til en fast skum og tilsæt skyren med vaniljesmag. Pisk videre til det er blandet godt. Hæld nu den stuetempererede sirup i fløde-skyren i en tynd stråle og meget langsomt mens du pisker (laveste indstilling på køkkenmaskinen).
Hæld moussen på den kolde brownie og sæt på køl til moussen har sat sig (et par timer og helst natten over).

Pynt med orange grene i forskellige stykker og læg dem langs kanten.


For at appelsin-siruppen ikke skal stivne, når den rammer fløde-skyr blandingen, så vejede jeg skyr af og hældte den fløde op, som jeg skulle bruge og lod dem få stuetemperatur. Jeg bagte browniebunden 2 dage før jeg skulle lave kagen færdig og lagde bunden i fryseren. Jeg tog den ud af fryseren inden jeg gik i gang med at lave moussen, så var brownien stadig frossen og moussen fik en mulighed for at stivne så hurtigt som muligt. Derefter dækkede jeg den til og satte den på køl til dagen efter. 

Hvis du ønsker mere appelsinsmag, kan du tilsætte reven skal fra 1 appelsin i dejen til brownien.Rigtig glædelig jul.
Kommentarer