24. december - Marcipanbrød med appelsin og pistacie.

 Nu er det i dag - det er i aften - juleaften. Måske er du helt færdig og har fuldstændig styr på det hele, måske suser du rundt og sveden springer fra panden og det er helt fint, fordi vi når det hele og vi når det fordi, det gør vi altid. Jeg håber dog, at du vil nyde juledagene og hygge med dine kære. Jeg vil give opskriften på et marcipanbrød, som jeg har lavet. Laver altid et par marcipanbrød, så der er lidt til værtindegave, juleaften og 2. juledag.


Det færdige marcipanbrød pakket ind til gave.


Marcipan, appelsinskal og saft.


Marcipanen er rullet ud mellem 2 fryseposer.


En stribe pistaciemasse.


Rulles sammen.


Fire fine marcipanbrød - klar til at blive pyntet.


Pyntet og klar til julefest.


Julefesten kan begynde.Marcipanbrød med appelsin og pistacie
1 kg marcipan
Skallen fra 3 økologiske appelsiner
Saften fra 1 appelsin
Flormelis
Pistaciemasse
Mælkechokolade
1 pakke orange grene
Halve valnøddekerne til pynt

-Ælt marcipanen med skallen fra appelsiner og saften. Tilsæt så meget flormelis, at massen bliver til at rulle ud - det er svært at sige, hvor meget der skal bruges, da det komme an på, hvor meget saft der er tilsat om overhovedet noget. Jeg delte marcipanen op i 4 lige store stykker - vejede dem lige af. 
Rulle dem ud og lagde en stribe pistaciemasse for enden og rulle sammen, så pistaciemassen kommer ind i midten af rullen. Jeg dækkede dem til og satte dem på køl. Hakkede mælkechokoladen og 1 pakke af de orangestænger - de giver sådan en god smag -og smeltede chokoladen  over vandbad. Derefter ''malede'' jeg chokoladen på med en bagepensel og satte en halv valnøddekerne på. Derefter på køl igen til de skulle pakkes ind.

Jeg er sikker på, at appelsinsmagen nok skal træde frem og at pistaciemassen lige giver et ekstra twist til smagen. Foruden mælkechokoladen, som ikke kan undværes.

Jeg takker, fordi du har fulgt med i denne måned. Jeg vil lægge mere ud i løbet af juledagene, men de næste par dage, vil der væres stille her på bloggen.


Rigtig glædelig jul til dig og dine.


Kommentarer