31. december - Kransekage med Mojito-smag

Udover den traditionelle kransekage, så er jeg kommet på en helt fantastisk smag til kransekagen i år og kan jeg nå det, så laver jeg flere i morgen. Jeg har før lavet kransekage med både appelsin- og limesmag fra den revne skal og tilsat kransekagemassen, men i år har jeg udtænkt en god kombination - limeskal og mynte smagen af Mojito.

I øvrigt tillykke til min mor med hendes 73-års fødselsdag.


Her starter den gode smag.


Tilsat mynte.


Kugler, som blev rullet i flormelis.


Bagt med omhu og en duft af mynte i køkkenet.


Det klassiske stykke kransekage.


Bagt med samme omhu og med den dejligste duft i køkkenet.


Kransekage grundopskrift
550 g marcipan
200g sukker
100g æggehvide

Smagsgiver:
Skal fra 1 økologisk lime
6 store blade mynte, finthakket

Pynt:
Flormelis 
Hele hasselnødder

- Sukker og æggehvide røres godt sammen, så noget af sukkeret bliver opløst. Marcipanen smuldres i mindre stykker op i røreskålen, så er det nemmere for køkkenmaskinen at blande kransekagemassen. Du kan også ælte det med hænderne dog bliver det meget klistret - brug gerne handsker - det klistret helt vildt alligevel. Når massen er kørt jævn i køkkenmaskinen, så kan du her vælge at lave de traditionelle kransekagestykker af hele massen eller du kan dele massen og lave 2 eller flere slags kransekagestykker.
Jeg tog ca. 400g af den færdige kransekagemasse fra og tilsatte den skal fra 1 økologisk lime og 6 store blade mynte, fint hakkede. Blandede det godt.

De klassiske kransekagestykker: Massen kom jeg i en tylle pose med stjernetylle på - du bestemmer selv, hvilken størrelse, men jeg bruger str.. 8 og de giver et fint stykke kransekage i de små forme. De kommer dernæst i ovnen på 200 grader almindelig ovn i 10-12 minutter alt efter, hvor mørke du ønsker dem - hold godt øje. Når de er kølet af skal de ned i en tætsluttende bøtte eller lign. og så ind i fryseren til de skal spises. Du kan evt. smelte lidt mørkt chokolade og lade det løbe ned i rillerne på kransekagestykket og så tilbage på frys. Tag dem op og anret lige før, de skal spises.

Mojito kransekagestykker: Kom flormelis i en skål, som kransekagemassen skal rulles i. Når massen er blandet godt, kommes den i en tylle pose og der klippes hul. Massen presses ud i mellem dine fingre på modsatte hånd - der kan ikke arbejdes så meget med den, men lige formes til en kuglelignende størrelse og trille i flormelis, så der er flormelis overalt. Sættes derefter på en bageplade med bagepapir og når al massen er brugt, sættes bagepladen i ovnen ved 200 grader (almindelig ovn) og bager i 10-14 minutter. Det kan væres lidt svært at se, hvornår de er færdige på grund af flormelis, men åben lågen og tjek efter. Hold godt øje, da ikke alle ovne bager ens.

Vi prøvesmagte et par Mojito kransekagestykker og smagen af let mynte og let lime smager man straks, hvorefter smagen af Mojito rigtig træder frem, når man har spist og slugt kransekagestykket- Smagen kommer frem stille og roligt.
Dette stykke kransekage synes jeg ikke, at der skal smeltet chokolade på, da jeg tænker, at chokoladesmagen kan overdøve Mojito-smagen.
Det kan være svært at angive antal, da det kommer an på, hvor meget masse du bruger på hvert enkelt stykke.


Rigtig godt nytår - tak fordi du har fulgt med og vi ses inden længe.

Kommentarer