9. december - Marcipanbrød med svesker, figen og abrikos

 Jeg elsker marcipan og jeg tænker faktisk i alle afskygninger og gerne med fyld, som dette marcipanbrød. Jeg synes, at det er lækkert med den sammensætning af fyldet, som er i dette marcipanbrød, da det både giver sødme og bid. Se med og lav senere.


Det færdige resultat....


Svesker u. sten, abrikoser og figner....


Marcipanen rulles ud til passende størrelse....


Fyldet lagt på marcipanen og klar til at blive rullet sammen....


Marcipanbrødet er rullet sammen med fyldet....


Marcipanbrødet overtrukket og pyntet med hasselnødder....


Klar og pakket til værtindegave....


Marcipanbrød med svesker, figen og abrikos (1 stk.)
85g tørrede abrikoser
50g figner
60g svesker u. sten
1½ tsk. kanel
lidt revet muskatnød
1 spsk. honning
1 appelsin
½ dl portvin eller hvad du godt kan lide, så der er lidt mere væske, som frugten kan koge møre i ( da saften fra 1 appelsin og honning ikke er nok - erfarede jeg)
150g marcipan
150g lys chokolade

Pynt:
hakkede hasselnødder, afskallede

-Hak abrikoser, figner og svesker groft. Kom dem i en gryde sammen med kanel, muskatnød og honning. Pres saften af 1 appelsin ned i gryden og lad det simre i ca. 10 minutter, til de tørre frugter er møre. Tag gryden af blusset og lad mosen afkøle (den skal mos og ikke for tynd).
Rul marcipanen med en kagerulle (læg marcipanen mellem 2 stykker bagepapir) ud til en firkant på ca. 22 x 18 cm. Fordel mosen hen over marcipanen og tril den stramt - på den korte led. Pak den ind i bagepapir og læg den i køleskabet. Når marcipanbrødet er godt koldt smeltes chokoladen over vandbad og marcipanbrødet overtrækkes med chokoladen og pyntes med de afskallede, hakkede mandler.

Den oprindelig opskrift var uden ekstra væske til at koge den tørrede frugt mør i, og jeg synes ikke, at det fungerede helt for mig og mosen var ret kompakt og frugten ikke kogt ud. Derfor vil jeg anbefale, at du tilsætter ekstra væske, gerne i form af portvin eller måske endda mere appelsinsaft. Udover dette, så synes jeg, at marcipanbrødet var ret lækkert dog kunne det have nydt godt af, at der havde været mere væske i.


Rigtig glædelig jul.

Kommentarer