Gulerods- og appelsinkage

 Jeg har aldrig før set en opskrift, hvor jeg skulle blende ingredienserne til kagen, men ikke desto mindre er det, hvad jeg stødte på, da jeg så opskriften på denne kage. Lidt specielt, men en nem og effektiv måde at få gulerødder findelt i dejen - så de er der, men alligevel gemt lidt af vejen. Lav denne skønne kage og smag resultatet, som er ganske godt.


Det fine og færdigbagte resultat med glasur og hakkede hasselnødder.


Lækre og friske øko appelsiner.


Den lidt tynde dej hældes i formen.


Færdigbagt og velduftende.


Afkølet og vendt på hovedet ud på serveringsfadet.


Ristede afskallede hasselnødder hakkes i grove stykker.


Et absolut velsmagende stykke kage med glasur og nødder.


Gulerods- og appelsinkage.
1 stor gulerod eller 2 mindre
saften fra 4 appelsiner
1 dl olie, smagsneutral
300g sukker
4 hele æg
280 g mel
1 spsk bagepulver

Pynt:
Chokoladeglasur 
Afskallede og grofthakkede ristede og afskallede hasselnødder

-Tænd ovnen på 180 grader. Kom gulerod, appelsinsaft, olie, sukker og æg i en blender og blend det hele i ca 3 minutter. Massen hældes derefter over i en skål og melet sigtes i. Blandes godt. Der tilsættes 1 spsk. bagepulver. Blandingen hældes i en klassisk smurt springform med ''hul'' i midten - ca. 22-23 cm i diameter. Bages ved 180 grader i 30-35 minutter. Det kan variere lidt fra ovn til ovn, så stik en strikkepind i kagen og se om den har fået nok (følger der dej med, er den ikke færdig). 
Afkøl kagen i formen og vend den på hovedet på serveringsfadet. Hvis man ønsker det kan man lave en chokolade glasur og pynte med grofthakkede haselnødder (kan købes i velasorterede supermarkeder).


Velbekomme.


Kommentarer