13. december - Æblekage-lagkage

 Selvom vi nu er nået lidt over halvvejs til juleaften, så er der altså ikke noget, som æblekage. Frisk, smagfuld og fuld af sommer. Det kan kommes i en kage og den smager præcist, som æblekagen du nyder om sommeren. Denne kan du sagtens lave til julefrokosten, som et vink til sommeren og et friskt pust.

Den færdige lagkage med julekrymmel....


Lagkagebund med æblemos, jeg brugte de æbler vi har i haven....


Fyld af flødeskum og makroner....


Den færdige lagkage med julekrymmel-pynt....


Lagkagen holder formen og står knivskarpt....Æblekage-lagkage 

Lagkagebunde:
4 æg
150 g sukker
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende med elpisker. Hvedemel og bagepulver blandes og sigtes. Vend dejen sammen. Fordel dejen i to springforme på 26 cm. Bag bundene én ad gangen i en 200 grader varm ovn i 10-12 minutter, i almindelig ovn. Den anden bund kan sagtens vente med at komme i ovnen. Bundene afkøler på en rist.

Fyld:
400 g æblemos
3 dl piskefløde
1 spsk. flormelis
75 g makroner
- Fløden piskes til skum med flormelis. Flormelis stabiliserer flødeskummet lidt. Makronerne kommes i en frysepose og knuses i lidt grove stykker med hånden. Bland de knuste makroner i flødeskummet.

Kagen lægges sammen:
Læg bunden på det fad, som du vil servere lagkagen på. Sæt en kagering omkring kagen og med kageplast på indersiden. Fordel æblemosen på den ene bund. Fordel makron-flødeskummet over. Læg den sidste bund på. 
Her kan du vælge at piske de 7 dl piskefløde til skum, som du smører et lag ovenpå kagen med og tyl resten af flødeskummet rundet langs kanten af lagkagen. Piskefløden kommes i en sprøjtepose med en stjernetylle.
Du kan også vælge, at piske 1-1½ dl piskefløde og smør et lag på toppen og resten fordeles på siderne af kagen, så den fremstår helt glat over alt og pynte med kagekrymmel.
Det kommer an på, hvilket udtryk du ønsker kagen skal have.

Du kan pynte med lige præcis det, som du bedst kan lide.

Jeg har jævnligt købt lagekagebunde færdigbagte og brugt dem. Der har jeg ofte købt nogle fine tykke kagebunde og de er ret gode, hvis kagen skal lægges sammen dagen før.


Rigtig glædelig jul.

Kommentarer