17. december - Brændte mandler med sesam og salt

 Jeg skulle lige prøve mig frem og jeg synes da, at det er lykkedes ret godt. Jeg havde en idé om brændte mandler med salt og det skulle jeg da prøve.Ingredienserne til de brændte mandler med sesam og salt....


Og vupti, så er de færdige, det tog ikke lang tid....


Brændte mandler med sessam og salt
100 g mandler
100 g sukker
4 spsk. vand
20 g sesamfrø
Flagesalt, hvad der svarer til ca. 2 tsk. eller mere alt efter, hvor salt du ønsker det. Du kan også bruge almindeligt salt, men det kan være, at mængden så skal reduceres.

-Mandler, sukker, sesamfrø og vand blandes på en pande ved middel varme. Rør rundt hele tiden. Vandet fordamper, samtidig med at væsken tykner og sukkeret krystalliserer igen. Når massen begynder at blive tør og boble meget, der går lidt tid. Når det sker, så skal flagesaltet knuses mellem tommel og pegefinger og der røres igen. Når massen er helt tør hældes mandlerne ud på bagepapir og køler af.

På de fleste af mandlerne sad der sesamfrø på, men ikke på alle. Jeg skulle også havde haft lidt mere salt på, men der er jo ikke andet for end, at jeg skal lave nogle flere. Det kan du også gøre, så er der altid en god undskyldning for at skulle lave flere og dét er jo ikke så ringe endda.


Rigtig glædelig jul.


Kommentarer