31. december - Kransekage med nougat

 På denne årets sidste dag, har vi startet dagen, som hvert år, med at fejre min mors fødselsdag. Det er altid hyggeligt at få fejret hende og samtidig få mulighed for at samles hele familien og få sagt godt nytår til dem, som vi ikke skal fejre nytåret med.

Herunder er der årets kransekage, som jeg har lavet til sammenkomsten med vores naboer, som vi skal fejre nytåret sammen med.

Det færdige resultat - kransekagestykker med valnød og nougat...


Kransekage med appelsinsmag....


Kransekagestykkerne er trykket ud og klar til at blive pyntet eller lavet fordybning i....


Pyntet med valnød og lavet fordybning med enden af en træske....


De færdige kransekager - lige taget ud af fryseren og klar til at blive pakket, derfor det lidt prikkede udseende på nougaten....


Klar til smagsprøve....Kransekage med nougat (jeg fik 33 stk.)
250 g marcipan
100 g flormelis
50 g æggehvide
appelsinskal fra 1 økologisk appelsin

Nougat til fyld og smeltet chokolade til at dyppe kransekagestykkerne i, når de er kølet af.

- Alle ingredienserne blandes godt, så konsistensen bliver så blød, at den kan kommes i en sprøjtepose med stor stjernetylle og trykkes ud på bageplade.
Alt efter hvor store du vil have kransekagestykkerne, så sætter du tilsvarende dutter på bagepladen. Hvis du gerne vil have nogle af stykkerne med smeltet nougat i, dem laver du fordybninger i med enden af en træske, som er dyppet i vand, så slipper den nemmere. Det er meget nemt at lave fordybningerne.
De resterende stykker kransekage kan du sætte en valnød i eller lige præcis det, som du ønsker.

Kransekagen bages ved 190 grader (varmluft eller 200 grader almindelig ovn) i ca. 10-12 minutter og til de er fine gyldne over det hele. Mens kransekagen bager i ovnen kan du smelte nougat i mikroovnen og komme i en sprøjtepose, når du er klar til at fylde fordybningerne i kransekagestykkerne.
Hvis fordybningerne har lukket sig lidt til, så kan du tynge dem lidt ned med enden af en ske. Fyld nu fordybningerne med nougat og lad stykkerne køle af.

Når kransekagestykkerne er kølet helt af kan du evt. komme dem på frys med det samme eller dyppe bunden i chokolade. Jeg sætter dem altid på frys, når de er kølet helt af. Enten dagen efter eller efter nogle timer på frys dypper jeg bunden i smeltet chokolade.

Hvor meget nougat og smeltet chokolade du skal bruge kan være svært at beregne, da du måske vil have fyldt alle kransekagestykkerne og alt efter hvor mange du får af portionen, så må du prøve dig frem. Heldigvis tager det ikke så lang tid at smelte mere nougat eller chokolade.


Rigtig godt nytår og tak fordi du har fulgt med i december måned og jeg håber på, at I også vil følge lidt med i 2023.


Rigtig godt nytår.


Kommentarer