20. december - Vinterbader oplevelser

 Jeg startede med at vinterbade sidst i oktober 2022 sammen med min søster, som startede 1½ måned før mig. Jeg har altid været en frossenpind, det er jeg til tider stadigvæk, men synes ikke, at det er så udtalt som førhen. Jeg kan bedre holde kulde ud, hvis jeg er udenfor og det er jeg sikker på har noget at gøre med, at jeg har fortsat min vinterbadning i over et år nu. Vi har badet 1 gang om ugen konstant.

Jo jo bevares kan jeg stadig sidde i sofaen og fryse og række ud efter et tæppe, en varm kop te eller kaffe til at varme mig på - det er nu også ret hyggeligt.

Jeg og min søster oplever ikke kun den meget intense fornemmelse af temperaturskift i havet, vinden og luften, men oplever også at naturen forandrer sig i takt med, hvordan vejret arter sig. Jeg har lagt nogle billeder ud, som virkelig viser, hvordan naturen kan gøre sit til, at man aldrig ved, hvad man møder, når man møder op for at vinterbade.


En morgen i november 2023 - vejret var helt stille luften var 0 grader og vandet var 5 grader. Der havde også frosset -5 grader om natten. Det var skønt og vandet var koldt, men fordi der var vindstille og solen var fremme, så virkede det ikke så iskoldt, som man kunne tro.


Endnu en  morgen i november - en weekend eller to efter billedet ovenover - ja broen var nærmest væk, der var ingen grund til at gå på broen og bruge stien for at komme i vandet, så denne  morgen gik vi ud første gang denne vinter. Luften var 0 grader og vandet var 6 grader. Det var en skøn morgen og igen gør omgivelserne meget for oplevelsen i havet.


Denne december morgen bød på grøde i vandet og det havde frosset i flere dage op til dette havdyp. Der lå nogle cm sne på stranden, hvor vi klædte om og det sneede en smule - det var en vild oplevelse. Luften var -3 grader og vandet 0 grader - det indtil nu koldeste vi har badet i. Endnu engang viste naturen sig igen fra en helt fantastisk side, som gav vinterbadningen et helt nyt øjeblik. Koldt, friskt og en god oplevelse.Endnu en morgen i december 14 dage efter billedet ovenover - sneen er væk, grøden er smeltet og en dusk tang har fundet vej op på broen. En flot morgen, selvom solen ikke var fremme, men der var et helt specielt lys. Måske man kan fornemme det. Luften var 9 grader og vandet var 5 grader. Forskellen i luften og i vandet kunne mærkes. Det vildeste ved at vinterbade er, at når man kommer op fra havet, så fryser man ikke og det dejligt. Man kan mærke at huden er kold, men det er  helt fantastisk at mærke. Mærke vinden på den vinterkolde og våde hud - det burde alle prøve. 

Jeg er glad for, at jeg startede og jeg er endnu mere glad for, at jeg blev ved og bliver ved. Jeg glædes også over, at have min seje søster ved min side - hun er altså mere sej end jeg.


Rigtig glædelig jul....


Kommentarer