22. december - Sure bånd (slik)

 Det er surt, det får mundvandet til at løbe og øjnene til at knibe sig lidt sammen - surt slik - hjemmelavede sure bånd. Det er sjovt selv at lave og der skal lidt tålmodighed til, at da det skal tørre natten over inden det er færdigt. Se med her.

De færdige sure bånd, med lige den smag, som du ønsker, de skal have....


Sure bånd (Imerco)
200 g sukker
10 stk. husblas
1 dl rød saft (jeg brugte en rest gløgg uden alkohol, som stod i køleskabet)
75 g glukosesirup
40 g kartoffelmel/maizena
1 tsk. citronsyre
smagsneutral olie

Sukkertopping:
100 g sukker
½ tsk. citronsyre

-Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland sukker, glukosesirup, citronsyre, kartoffelmel og rød saft i en gryde og lad det koge i 5 minutter. lad blandingen køle en smule af og tilsæt herefter husblassen og rør rundt, til den er opløst. Find en bageplade frem og læg et stykke bagepapir på den. Smør bagepapiret med lidt olie og fordel herefter massen ud på. Lad massen køle nedved stuetemperatur i mindst et døgn. Når massen er nedkølet og tør, er du klar til sidste step. Smør en saks med lidt smagsneutral olie og klip så massen ud i lange strimler. Dyp dem herefter i sukker- og citronsyreblandingen. Nu er de klar til at blive spist.

Tip:
Når massen skal stå ved stuetemperatur i et døgn, skal du ikke dække med folie, da den bliver trukket med ned, hvis folien først ''falder'' ned i massen, da den er ret klistret. Den fejl lavede jeg nemlig og derved fik min søn og jeg ikke så mange sure strimler til slikskålen, som planlagt. Hvis du gerne vil dækken ned med noget, for at undgå evt. støv på overfladen, så kan du dække med bagepapir, som du holder fast med klemmer, så bagepapiret ikke falder ned på overfladen.

Båndene er virkelig sure og en smule mere bløde end dem, som man køber, men de smager godt.Rigtig glædelig jul....

Kommentarer