27. december - Salat med 3 slags kål

Den obligatoriske julefrokost hos mine forældre bød også i år på skønne julefrokostretter og mums, der er ikke noget som en omgang julekål og æbleflæsk - det er bare lækkert. Jeg fik også lavet en salat med 3 slags kål i år og den blev ret god og jeg skriver lige opskriften, som jeg blev inspireret af efter billederne...


Den skønne og velsmagende salat med 3 slags kål....Mange lækre sager i salaten....

Salat med 3 slags kål 
600 - 800 g snittet kål - jeg købte poser med snittet kål - rødkål, hvidkål og grønkål
½ tsk. groft salt
1 granatæble
2 æbler i tern
1 - 1½ dl tørrede tranebær eller andet tørret frugt, som du kan lide

Dressing:
4 spsk. smageneutral olie
1½ spsk. Dijon sennep
saft fra 2½ økologisk citron, de er lidt mindre end almindelige
2 spsk. honning

Pynt:
2 pillede clementiner i skiver
1 bøtte med blandede salte nødder - du kan også bruge blandede søde/salte nødder.

- Bland de 3 slags kål på et stort fad og drys den grove salt over. Kram kålen godt sammen med saltet og bland kålen sammen. Saltet gøre kålen mere blød og nemmere at tygge.
Tilsæt kerner og saft fra granatæblet. Befri æblerne for kernehus og skær i tern og tilsæt salaten. Tilsæt den tørrede frugt. Alle ingredienserne blandes godt med kålen.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med citron, Dijon sennep eller salt - prøv dig frem. Hæld den over salaten og blandes igen rundt. Nødderne drysse henover salaten, clementinerne pilles og skæres i skriver, så de danner et flot mønster. Hvis de går lidt i stykker så gør det ikke noget.
Så er salaten klar til servering. 

Kan sagtens laves færdig op til en time før, den skal serveres. Du stiller den blot i køleskabet eller et andet sted, hvor der er koldt og dækkes til med husholdningsfilm.
Når du blander salaten, så kan du med fordel bruge latex handsker.
Kommentarer