30. december - Kransekage med 2 slags nødder

Årets sidste aften er lige på trapperne. Tid til eftertanke, tid til omtanke, tankespind, tankeflugt, tankefuld, tvangstanke, tankemylder, tankespind og meget mere og mest af alt er tanken, øjeblikket hvor den opstår, består og afstår. Tanker der bliver, tanker der forsvinder, tanker der ties, tanker der skal siges, for dig, for dem og for altid - Rikke.

Jeg har i år lavet kransekage med forholdsvis grofthakkede hasselnødder og mandler. Hasselnødderne var sprøde og afskallede, da jeg købte dem og mandlerne afskallede jeg ikke, derved beholder de også den sprøde konsistens under og efter bagning.

Hakkede mandler og sprøde afskallede hasselnødder....


Ubagte nødde-kransekager....


Færdigbagte nødde-kransekager....


41 lækre stykker kransekage med 2 slagsnødder....


Ok fair nok - 40 stykker på billedet ovenover og så lige det stykke, som jeg skulle smagsteste, selvom jeg kender det velsmagende resultat - jeg blev ikke skuffet....Sprøde udenpå og bløde og saftige indeni....


Kransekage med 2 slags nødder (ca. 41 stk.) 
90g æggehvider
200g flormelis
500g marcipan
100g afskallede hasselnødder, hakkede
200g mandler med skal, hakkede

-Rør æggehvider og flormelis sammen i køkkenmaskine. Tilsæt marcipan i mindre stykker og rør til massen er ensartet og homogen.
Hak mandler og hasselnødder forholdsvis groft. Sæt ovnen på 190 grader varmluft.
kom marcipanmassen op i en tyllepose og kransekage-tylle eller blot klip et hul, som ca er 1-1½ cm i diameter. Klem kransekagemasse ud til hvad der svarer til 3½-4 finger bredder. Klem sammen så enderne mødes og  tril i de hakkede nødder, så hele kransekagestykket er dækket af nødder.
Sættes i en varm ovn på 190 grader og bages i 10 - 11 minutter - i min ovn, men da ikke alle ovne bage ens, så bør du holde øje med kransekagestykkerne, så nødderne ikke bliver for brændte. Fint, at de er sprøde, men ikke brændte.
Tages ud af ovnen og sættes til afkøling. Efter afkøling kommes de i en plastbeholder eller en pose og lægges i fryseren til ca. 15 min. før de skal spises. 
Du kan også pynte dem med lidt smeltet chokolade, enten ved at dyppe bunden af den frosne kransekage i den smeltede chokolade eller lave et krussedulle-mønster ovenpå med smeltet chokolade. Jeg vil blot lade mine kransekagestykker være, som de er.

Jeg vil ønske alle, der har set med et rigtig godt nytår og pas på dig selv og dine kære. 

Brug det nye år det venter på dig.
Kommentarer