Vafler med mexikansk fyld

Det er bare alt for lang tid siden, jeg har skrevet herinde, men der har bare været så mange ting, blandt andet har jeg og lille manden været syge og det er bare ikke så sjovt, når vejret er så dejligt udenfor, men nu er vi begge klar igen, og så skal der skrives lidt på bloggen. Vi elsker jo pandekager med fyld og så kom jeg i tanke om, at jeg kunne da lave vafler i stedet for pandekagerne og det gjorde jeg så og resultatet kan I se nedenfor og opskriften, som jeg lavede den skriver jeg efter billederne....


Dejen til vaflerne....


Så er den første vaffel færdig....


Der blev ialt 12 stk....


Uhmmm det ser da ikke så tosset ud....


Og så liiiige lidt tættere på....

Vafler med mexikansk fyld ( vaffelopskrift fra Arla )

12 stk.

300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
ca 1 tsk frisk revet muskatnød
1 spsk sukker
1½ tsk groft urtesalt
1 lille revet løg
½ liter kærnemælk
4 æg
100 g smeltet smør

-Kom mel, bagepulver, muskatnød, sukker og urtesalt i en skål. Tilsæt kærnemælk, revet løg og æg på en gang. Pisk dejen sammen og tilsæt det smeltede smør.
Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel 1 dl dej i vaffeljernet og læg låget på ( jeg bruger et elektrisk vaffeljern ) og lad den stå lidt og , når du kan løfte låget og vaflen slipper, kan du altid bage den lidt længere, hvis den skal være mere gylden. Server gerne de færdige vafler lige fra vaffeljernet, eller læg de færdige vafler på en bagerist og sæt dem i en kold ovn og sæt temperaturen på 190 grader, jeg brugte varmluft. Lun vaflerne til de er lidt sprøde i kanten.

Mexikansk fyld

oksekød/oksefars stegt med tex mex krydderi og løg
salat
agurk
majs
revet ost
revet gulerod
hjemmelavet hvidløgsdressing ( cremefraiche og knust hvidløg )

-Vaflen smøres med dressing og derpå lægges de øvrige ingredienser og osten rives ovenpå tilsidst.

Der kan laves lige det fyld, som du har lyst til og der kan med fordel laves guacamole istedet for hvidløgsdressing, men jeg havde ikke nogen advokado, der var moden nok øv øv :-) Hvis man vil lave vaflen, som en hovedret, kan der lægges en hel vaffel på, som låg, så er der også lidt mere ''brød'' i retten eller der kan lægges 2 vafler, som bund. de kan lægges lidt forskudt, så retten bliver mere aflang og så er der plads til mere fyld.

Velbekomme....Kommentarer