Sneglekage - hjerteforeningen

Jeg har godt nok lavet en sneglekage på et tidspunkt, men jeg ville forsøge om, der ikke fandtes en lidt sundere udgave eller bare en der var lavet på en anden måde. Den fandt jeg på hjerteforeningens hjemmeside. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne - jeg vil lige beklage, at billederne ikke vender rigtigt, men jeg kan ikke få dem vendt, så de ses fra den rette vinkel....


Dejen er fladet ud i bunden af en springform....Sneglene er skåret ud....Sneglene placeres oven på dejfladen....Den skønne kage frisk fra ovnen....Uhmmmm, den er rigtig lækker og hele huset duftede....


Sneglekage  ( Hjerteforeningen )

2½ dl dansk vand ( danskvand med sirtus, kan også bruges )
50g gær
1 spsk sukker
1 æg
1 spsk oliemargarine
ca 450g hvedemel

Fyld:
2 spsk stødt kanel
3 spsk brun farin
1 æg til pensling

Glasur:
200g flormelis
vand
kakaopulver

-Hæld danskvand op i en skål, og opløs gæren heri. Danskvandet skal have stuetemperatur. Tilsæt sukker, æg og oliemargarine. Ælt hvedemel i dejen, lidt ad gangen og ælt, til dejen er glat og smidig. Dæk dejen til, og stil dejen på et lunt sted til hævning. Lad den hæve, ca 1 time til dobbelt størrelse. Tag 1/3 af dejen og rul den jævnt ud, så den passer i bunden af en springform. Fór springformen med bagepapir, før dejbunden lægges i. Rul resten af dejen ud til ca 30 x 30 cm. Jeg kom et ganske ganske tyndt lag, af oliemargarine på dejen. Bland brun farin og kanel og drys det jævnt over dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 12 skiver på ca 1 cm tykkelse. Læg sneglene på dejbunden, og lad det hæve ca. en halv time. Pensl med sammenpisket æg og, og bag sneglekagen ved 200 grader i ca 20 minutter. Afkøl kagen.
Rør en galsur af flormelis, kakaopulver og vand. Fordel glasuren over sneglekagen og server.

Kagen er rigtig blød i konsistensen og krummen er svampet og det er helt sikkert pga, at der er dansk vand i dejen.  Jeg synes der er meget dej i kagen, men måske er det fordi jeg har bagt den i en springform, og ikke i en aflang eller firkantet form. Jeg afprøver den nok igen og så vil jeg prøve i en anden slags form. Den er bare så fin og flot i en rund springform.

Velbekomme....Kommentarer

 1. Må man da give dig, bage det kan du :) ser godt ud!
  VH
  Maria - OpskrifterPåKager.dk

  SvarSlet
 2. Hejsa Maria,

  Tak for de søde ord, sidder helt og rødmer - jeg elsker jo bare at bage :D

  Med venlig hilsen

  Rikke

  SvarSlet
 3. Den originale opskrift, som engang for snart ti år siden, var trykt i en gratisavis, havde romglasur på toppen. Sådan laver jeg den stadig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med forskellige varianter af den samme topping eller fyld i kager, det gør det kun spændende. Er sikker på, at det smager virkelig godt med romglasur på.
   Med venlig hilsen
   Rikke

   Slet

Send en kommentar