Verdens bedste roulade - Dansukker

Uhmmm, jeg ved ikke helt hvad det er, men der er noget ved roulader, som jeg bare elsker. Jeg synes det skønne marmelade, jeg lige havde lavet, skulle bruges til noget sødt til weekenden og jeg fandt denne opskrift, som jeg skriver efter alle billederne....Friske æg fra en gård, lidt fra hvor vi bor....Dejen til rouladen....Den bagte rouladebund på sukkerdrysset bagepapir....Rouladen smurt med hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade....Roulade med sukker på toppen, serveret på et fad....Rouladen set fra siden, uhmmmm....Verdens bedste roulade - Dansukker

3 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Fyld:

Hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade

Pynt:

Pisket flødeskum


-Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det i æggene sammen med vandet. Hæld dejen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dejen midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Vend den ud på et stykke bagepapir med sukker. Smør det valgte fyld på og rul rouladen sammen på langs. Stil den i køleskabet - jeg kom husholdningsfilm omkring.

Jeg brugte ikke den bradepande, der hører til min ovn, og dejen hævede rigtig meget og skulle have mere end de 5 minutter, så jeg tror godt, at man kan bruge den bradepande der hører til ovnen.
Hvis du kommer lidt kanel og nelliker i dejen og bruger tyttebær eller tranebær som fyld, får du en lækker juleroulade. Tyttebær- eller tranebær syltetøj kan blandes med flødeskum, cremefraiche eller kvark. 


Kommentarer

 1. Så fik mine børn smagt "din" roulade, de elsker den. tak for en rigtig god og nem opskrift.

  vh Maria

  SvarSlet
 2. Hejsa Maria,

  Dejligt, at rouladen blev en succes - skønt med nemme og gode opskrifter. Håber I vil nyde et stykke roulade i ny og næ, der er bare noget over en roulade..... Uhmmmm. Prøv også med forskelligt fyld, evt. en chokolade roulade med hindbærmousse .....ej altså. Tak fordi du kom forbi bloggen - håber du kommer tilbage en anden dag.

  Med venlig hilsen

  Rikke

  SvarSlet

Send en kommentar