Kransekage - petit four i form

Så er det den 1. januar 2013 - et helt nyt og ubrugt år ligger foran os allesammen, det bliver spændende, at se hvad det byder på, og om et år kan vi så igen, glæde os over, et nyt år der ligger ubrugt hen.... Godt nytår allesammen.

I år, til nytårsfesten, skulle vi stå for snacks og ikke mindst kransekage. Jeg bestemte mig for, at lave petit four efter denne opskrift, men denne gang skulle de bages i små papirforme, som jeg har købt i Ikea.

Jeg har skrevet fremgangsmåden under hvert billede....Kransekagemassen trykket ud igennem en stor stjernetylle nr. 12. På halvdelen kom jeg en hasselnød på toppen....Og på den sidste halvdel kom jeg et tørret tranebær på toppen og de blev ikke brændte, af at være i ovnen....Jeg synes kransekage/petit four skal have lidt farve, men ikke for meget. Den let gylden farve, viste sig at være helt perfekt og de var bagt helt som de skulle. De fik 13-15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn, men jeg holdt øje med dem efter der var gået 8 minutter, for pludseligt så går det hurtigt med at få farve. Jeg lavede dem 2 dage før nytår, da kransekage kun bliver bedre af, at komme i fryseren, og chokoladepynten stivner også med det samme, når kransekagen er iskold. Det tager dog kun få minutter inden, at kransekagen er spiselig, selvom den kommer lige ud af fryseren....Jeg havde pyntet hver kage med snørkler af smeltet mælkechokolade, som jeg havde sprøjtet ud gennem et lille hul, jeg havde klippet i en engangs sprøjtepose, det så rigtig fint ud. Fadet var et højt lagkagefad på fod, og det var blevet pyntet med guld serpentinere, det var så festligt....Rigtig godt nytår og velbekomme....Kommentarer

 1. Hej Rikke
  Har besluttet at lave disse til nytår. De er super fine i de små forme. Hænger de fast i papiret efter bagning???
  Godt nytår��
  Mvh Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Hanne,

   Det var sødt af dig at skrive - håber du har haft en dejlig jul og nu er ved at være klar til nytåret. Jeg havde ikke problemer med, at de hænger fast i formene efter bagning, så det håber jeg heller ikke, at du får. Jeg havde dem på frys et par dage inden, de skulle spises og der frøs jeg dem også med formene på.
   I år har jeg brugt nogle andre forme, og da de var kølet af efter bagning, hang de lidt fast, men jeg har igen sat dem på frys til i morgen, hvor jeg skal pynte dem og det kan være det er en god idé, at sætte dem på frys og pynte bagefter. Det er i hvert fald det jeg har gjort - held og lykke med det. Godt nytår og beklager det lidt sene svar, håber du når at se det.

   Med venlig hilsen
   Rikke

   Slet

Send en kommentar