Æbletærte med marcipan, nødder og kanel

Jeg elsker tærter, marcipan, æbler, nødder og kanel, jamen hvorfor så ikke blande det til en lækker dessert eller kage til kaffen. Jeg skriver opskriften efter alle billederne....Mørdejen er færdig og klar til udrulning....Mørdejen er rullet ud og lagt i tærteformen, der er foret med bagepapir....Kransekagemassen er fordelt i tærtebunden....Æblebåde lagt i mønster ovenpå kransekagemassen....Hakkede hasselnødder drysses over æblebådene....Tilsidst drysses der med kanelsukker....Æbletærte med marcipan, nødder og kanel

Tærtedej: ( Pæretærte - Karolines køkken )

150g smør
240g hvedemel
125g sukker
1 tsk vanillesukker
½ tsk stødt ingefær
1 æg
1 spsk vand

Pynt:

1 kg kransekagemasse
4 æbler, eller flere, skæres i både, 8 både pr. æble, eller som du synes
1 håndfuld hasselnødder hakkes i den størrelse stykker, du bedst kan lide
Kanelsukker

-Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker, vanillesukker og ingefær i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time ( jeg ruller den som regel ud, med det samme ). Smør en tærteform eller springform ( jeg lagde bagepapir i bunden af en tærteform på ca. 28-30 cm i diameter ). Rul dejen ud til en rund plade, der passer til formen. Læg dejen op i formens bund og pres dejen op langs kanten.
Fordel kransekagemassen på tærtedejen, i et jævnt lag. Æblebådene lægges i et taglagt mønster, eller som du selv synes. Drys de hakkede hasselnødder over æblebådene og drys tilsidst med kanelsukker.
Bages i en 200 grader varm ovn, ikke varmluft, i ca 40 minutter, men hold øje, så tærten ikke bliver for brun, men den skal være pæn gylden.

Der kan serveres cremefraiche eller iskold flødeskum til eller spis den som den er. Tærten kan serveres lun eller kold.

Jeg  brugte 1 kg kransekagemasse til tærten, men 500g eller 750g havde været fint, men det kan gøres som man nu synes er lækkert - 1 kg er ikke for sødt, for mig.....

Tærten, uden fyld, kan fryses og optøes ved stuetemperatur og bages. Den færdigtilberedte tærtedej kan fryses rå og optøes inden brug. Flad evt. dejen ud i en frysepose, da den ellers vil tage lang tid, om at tø op, hvis den ligger i en klump.

Velbekomme....

Kommentarer