17. december - Lagkage med juletræer

Jeg elsker juletræer og det viser sig i hvert fald i mine fødselsdagskager i år. Jeg synes bare, at juletræer/grantræer er så fine, rå og smukke. På denne lagkage er det 3 små juletræer der blev årets pynt. Se med og lav senere.De er da så fine og kunne faktisk spises, men det ville vist blive en alt for sød omgang. Juletræerne er kræmmerhuse og duttet op med royal icing.Lidt fra en anden vinkel.Lagkage med juletræer

Kagen findes her - den eneste forskel på lagekagen i år og den jeg har linket til er at jeg ikke kom citronskal i cremen, men det kan man nu sagtens gøre.

Juletræerne:
1 pakke kræmmerhuse fra Karen Volf - jeg brugte kun 3 stk fra pakken og knækkede bunden til, så kræmmerhuset kunne stå. Resten af kræmmerhusene kan fyldes med flødeskum pisket med sukker og vanille eller is.

Royal icing:
1 æggehvide
200-300 g flormelis
Grøn pastafarve - prøv dig frem og kom mere i til du synes farven er rigtig.
Sølvkugler
- Flormelis røres gradvis i æggehviden, enten i hånden eller på laveste hastighed på køkkenmaskinen. Konsistensen skal være så fast at massen danner stående toppe.
Faktisk brugte jeg resten, som ikke blev brugt til min julebrownie med karamel og kanel, da der virkelig ikke skal bruges ret meget.
Jeg duttede royal icing på, men det kan lige så godt gøres med fingrene for at få, de små stritter som grene.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.


Kommentarer