9. december Brunkager - klassiske

Så kom jeg i gang med at bage julesmåkager og det er faktisk meget senere på måneden end jeg plejer. Jeg ved ikke lige, hvad der er gået glat dér, men synes der har været så meget og dagene er fløjet afsted. Jeg fik faktisk kun bagt brunkager, men til gengæld hele 209 af dem....altså der blev bagt 209 i alt og jeg kan ikke garantere, at hvis du tæller brunkagerne på billedet, at du når helt op på 209, men det er jo en af julens luner....hvorfor er det ikke alle småkagerne, der ender i kagedåsen. Se opskriften efter billederne....Så blev der smuttet mandler til at komme ovenpå brunkagerne....


Inden den første plade kommer i ovnen....


Og det er så her, at du nok ikke vil ramme præcis 209, hvis du tæller efter....


Så er brunkagerne klar til fødselsdag og jul....


Nååå ja og så smagsprøver til julekalenderen....Ved at klikke på overskriften, så kommer du videre til opskriften på brunkager - klassiske. 

Jeg har dog en tilføjelse til bagetiden, ikke at du 100% kan gå ud fra den, da ikke alle ovne bager ens. Nogle gange synes jeg, at første plade kan være lidt bløde i krummen, når de er bagt. Denne gang prøvede jeg at bage småkagerne i 11½ minut, hvilket resulterede i, at ingen blev bløde og de blev sprøde og lækre. Den sidste plade der ikke var helt fyldt op bagte jeg i 10 minutter og den var også helt perfekt.
Det er nok bedst, at prøve sig frem og finde den helt perfekte bagetid. Da jeg altid skærer mine brunkager ud, så afhænger tykkelsen af dem også, hvorlænge de skal bage i ovnen.

Jeg håber, at du finder den helt rigtige bagetid for dine brunkager og julesmåkager, så de bliver sprøde og ikke bløde.


Rigtig glædelig jul og god fornøjelse med bageriet....


Kommentarer