Græskarboller

 I anledning af Halloween, har min mor, min søn og jeg været på græskartur. Kun en køretur på ca. 20 minutter. Da vi  nåede frem, var der marker med masser af græskar i alle farver, former og størrelser. Vi fik blandt andre købt et klassisk orange græskar, som skal pryde fortrappen og lyse op i natten. Kernerne har vi taget fra og vil prøve at riste dem på et andet tidspunkt. Noget af det udgravede græskarkød brugte vi til disse græskarboller. Se opskriften efter billederne.

                                                 

Friskbagte græskarboller....

Jeg siger det bare.....mange græskar....


Denne skal stå på fortrappen....


En hel plade fuld....


Lune og lige til at spise....



Græskarboller (18 stk.)
3 dl kærmemælk
50 g gær
1 dl mælk
300 g revet eller rester fra udhulet græskar
1½ æg (pisk 2 hele æg sammen og hæld 3/4 i dejen)
2 tsk. salt
2 håndfulde havregryn
700 g hvedemel (lidt mere, hvis dejen er meget lind - juster lidt)

Når bollerne har efterhævet pensles de med den resterende 1/4 af de sammenpiskede æg og pyntes med solsikkekerner eller græskarkerner (det vil give god mening, hvis der var græskarkerner på bollerne, men dem brugte jeg på græskarbruddene).

-Lun kærnemælk og mælken og opløs gøren heri. Tilsæt græskar-kødet og de øvrige ingredienser - juster med mere eller mindre mel, alt efter konsistensen. Du kan altid tilsætte mere mel, når bollerne skal formes. Dæk skålen med et klæde, husholdningsfilm eller et låg et lunt sted i ca. 45 minutter. Tænd for ovnen 200 grader traditionel ovn (190 grader varmluft) inden dejen har hævet færdig.
Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel og ælt dejen godt igennem . der kan tilsættes lidt mere mel, hvis der er behov for det. Form dejen på til 18 boller (de får almindelig størrelse) og fordel dem på en eller 2 bageplader med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter dækket af et klæde. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Jeg bagte alle 18 boller på samme plade, hvilket betyder, at de bage lidt sammen og hvis man ikke ønsker dette, så kan de bages ved 190 grader varmluft. Jeg synes, at varmluft kan være lidt svært, så jeg ville holde ekstra øje med bollerne, men hvis du er vant til varmluft, så ved du nok, hvordan din ovn bager.
Jeg ville ikke være usikker på, at lave denne dej til koldhævning. Varm blot ikke kærnemælk og mælk og brug kun 25 g gær i stedet for de 50 g, som jeg brugte i denne opskrift. Dagen efter kan bollerne fordeles med en ske på bageplader med bagepapir og bages ved samme grader og tid.


Velbekomme.












Kommentarer