14. december - Rullepølse

Rullepølse er ikke bare rullepølse. Hjemmelavet rullepølse er virkelig lækkert og jeg laver det faktisk kun til fødselsdag. Det burde være noget, som der bliver lavet flere gange om året, da det smager virkelig godt. Det gode ved selv at lave rullepølsen er, at jeg kan selv bestemme, hvad rullepølsen skal smage af og hvor kraftig smagen skal være. Det er altså ikke svært at lave selv, det kan jeg godt love.
Du bestiller/køber et saltet slag hos slagteren - spørg ind til størrelsen, da et slag ikke bare er et slag. Den skal også kunne være i rullepølse-pressen - ellers må der en franskbrøds form til, at presse den i - tro mig, jeg har presset en rullepølse i forskellige ting, men det har altid resulteret i et absolut lækkert resultat.


Det færdige resultat.I denne opskrift er der også skrevet opskriften på en saltlage til slaget, men den skal du se bort fra, hvis du køber et slag, der allerede er saltet.
Opskriften på krydderiblandingen kan du x med 2, hvis du ønsker en mere gennemtrængende og krydret smag. Jeg ville ikke tøve med, at komme ekstra krydderi i, men det er bedst at prøve sig frem.

Hvis slaget er tykt nok, kan man selv skære ''flager'' i kødet, så man kan fylde op med krydderi for at få mere marmorering i den færdige rullepølse. 


Rigtig glædelig jul.

Kommentarer