11. december - Fødselsdagslagkage

 I går havde jeg fødselsdag og den dag, hvor jeg havde gæster, havde jeg lavet en lagkage, som jeg altid gør til fødselsdag. I år havde jeg tænkt, at den skulle være lidt i stil med den, som min mor altid lavede. da min søster og jeg var mindre. Den klassiske fødselsdagslagkage.

Præcis, som den skulle se ud... bevares lidt klat med flødeskummet, men virkelig god smag....


Fik ikke taget et billede af kagen, oppefra, før der blev skåret stykker til gæsterne....


Snittet, hvor det kan være lidt svært at se, at der er hindbær, creme m. makroner i lag, men dét er der....

Lagkage til mange, alt efter størrelsen på stykkerne....

3 almindelig tykke lagkagebunde, købte dem færdige.
Hindbærmarmelade
Hjemmelavet vaniljecreme
2 x ½ liter fløde 
Makroner
Chokoladeglasur

Hjemmelavet vaniljecreme kan du finde her - den er rigtig god og nemmere at lave end man lige tror.
Når vaniljecremen er kølet helt ned, piskes ½ liter fløde til skum og vendes med vaniljecremen. Når det er blandet, knuser du nogle makroner og blander i vaniljecremen.
Vend en lagkagebund ud på serveringsfadet og en ring fra en en springform og foér den med lagkageplast, så kagen er nem at frigøre, når kagen skal pyntes og serveres.
Fordel hindbærmarmelade på bunden og derefter vanilje/flødeskums-cremen med knuste makroner.  Gentag processen og stil lagkagen på køl til dagen efter og læg folie over, så toppen ikke bliver tør.
Dagen efter, ca. ½ time, inden du skal servere lagkagen tages den ud og du laver en chokoladeglasur, ikke for fast, men blød nok til, at du kan fordele glasuren med en spatel.
Pisk den sidste ½ liter fløde til skum og dekorer lagkagen. Der er lige præcist nok flødesum ud af ½ liter til at nå rundt om kagen, så du skal nok piske lige lidt mere end ½ liter.

Den smager bare dejligt og makronerne giver lige en smule crunch også selvom, den har stået siden dagen før.
Du kan også lave og samle lagkagen på dagen, hvor du får gæster og stil den på køl indtil ½ time før servering. Jeg synes, at den som minimum skal stå på køl i 4 - 6 timer for at den kan sætte sig og så bundene kan nå at suge lidt marmelade og flødeskum til sig.

Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul.

Kommentarer