tirsdag den 25. oktober 2011

Brunsviger ( Det søde liv - Mette Blomsterberg )

I weekenden, synes jeg vi trængte til, at blive forkælet og det skulle gøres med min kærestes yndlingskage, brunsviger og den fra det søde liv med Mette Blomsterberg, og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


Dejen er blandet....Klar til, at blive trykket lidt på plads....Så er bradepanden fyldt ud....Efter hævning er dejen klar til fyldet....En fedtet masse, men det er jo det der gør en brunsviger....Klar til ovnen....Der dufter af friskbagt kage i hele huset....Uhmmm så er der brunsviger og te....

Brunsviger ( Det søde liv af Mette Blomsterberg )

Dej:

2,5 dl mælk
50g gær
100g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 knivspids kardemomme
4 æg
600g - 650g mel ( vigtigt at dejen er lind og ikke tør + neutral olie til at smørre bradepanden med )

Fyld:

400g smør
400g brunfarin

Jeg lavede dobbelt portion af fyldet, men hældte noget af det smeltede smør fra. Det kan man gøre som man vil og har lyst til.

Til dejen, lunes mælken . Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt og 3/4 af melet æltes, gerne i en røremaskine. Tilsæt det bløde smør og yderligere mel til dejen er glat og smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel, dejen skal være let flydende.
En stor bradepande, jeg brugte den der hører til ovnen, smøres jævnt med olie og dejen kommes direkte ned i denne, jeg brugt bagepapir. Lad dejen ''hvile'' 5 minutter, før den trykkes ud, så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time og imens forberedes fyldet.

Til fyldet, smelte smør og farin ved svag varme i en lille gryde. Massen skal være sammenhængende, inden den fordeles på den hævede dej. Tryk dybe huller i dejen, så fyldet flyder ned i fordybningerne. dejen hæver yderligere 15 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i 30-35 minutter.

Husk at bagetiden kan variere, alt efter hvilken form du vælger at bage i.

Hvis børnene skal være med til, at bage kan det være svært, at vente i hævetiden, men find på noget sjovt så føles ventetiden ikke så lang - spil et spil, gå en tur, dans til noget godt musik eller slap af og hyg Jer sammen.

Velbekomme....