søndag den 1. april 2012

Petit four ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

Så har kæresten snart fødselsdag, og i den anledning skal vi holde brunch på dagen, og derfor synes jeg der skulle lidt kransekage halløj til. Jeg har lavet petit four og napoleonshatte, og det er jo min yndlingskage. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne.


Klar til en tur i ovnen....


Så skal de køle af inden chokoladen kommes på....


Det færdige resultat....

Petit four  ( Mette Blomsterberg - det søde liv )

ca 54 stk

500g Ren rå marcipan ( jeg brugte Odense marcipan )
100g pasteuriserede æggehvider
200g sukker

Pynt:

ristede, afskallede hasselnødder
smeltet chokolade

-Hasselnødder lægges på en pande og ristes ved høj varme, men hold nødderne i bevægelse heletiden, så de ikke brænder på. Tjek, når skallen begynder at løsne sig, så tages de fra varmen og skallerne gnides af, så  meget de kan, i et viskestykke. Det er ikke sikkert, at al skallen bliver fjernet, men det gør ikke noget. Hasselnødde smagen træder godt frem, når de er blevet ristet, det er kun en ekstra bonus.
Rør sukker og æggehvider sammen, så sukkeret bliver opløst - det bliver nok ikke helt opløst i æggehviderne, men jeg synes ikke, at den færdigblandede kransekagemasse, knaser af sukker bagefter.
Massen blandes med den revede marcipan og kommes i en sprøjtepose med stjernetylle nr 6 ( den er af plastik, men går ud fra, at størrelsen er den samme uanset materiale ). Kransekagemassen sprøjtes ud i petit four og de pyntes med hasselnøddekernerne.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca 12 minutter - alt efter hvor gyldne du ønsker dem.
Når de er afkølede, glaseres de med den smeltede chokolade.

Jeg sætter dem altid, efter afkøling, i fryseren, så stivner chokoladen hurtigere, når de glaseres.

Velbekomme....