lørdag den 14. maj 2011

Lidt af det hele mm....

Endelig endelig endelig.... så er der igen hul igennem til blogverdenen.

Jeg var et smut i Netto og så til min store glæde disse flasker.

 Og jeg måtte straks sende et par flasker ned i indkøbskurven, for med mig hjem det skulle de. Det er lemonade i en fin flaske og en skøn skøn sommersmag. Flaskerne er fyldt med elegante små bobler og en naturlig frisk smag af lemon og lime ( den pinkfarvede ) og lemon ( den lyse ) - en let sødme, som giver en fin og raffineret oplevelse. Uhmmmm, nu må det gerne snart blive sommer.... Lorina står bag dette mesterværk.

I haven er der sandelig også sket lidt. Vi har fået en mexikansk pejs ud på terrassen, og det er simpelthen så hyggeligt. Der skal nok blive bagt snobrød, ristet pølser på pind og flere hyggelige oplevelser derude. Det glæder jeg mig til, men der går lidt tid, da den skal ''brændes af'' 10 gange, med små bål, inden den for alvor kan bruges, så det er vi i fuld gang med.


Synes den har en så fantastisk dejlig form.... ved ikke helt hvorfor, men hyggelig det er den.

Mystikken breder sig. Jeg har fået nogle frø, kan bare ikke huske fra hvem og heller ikke hvilke frø det egentlig er, men jeg fik taget et billede, inden de blev sået.De er ret hårde, men med en fin brun farve og jeg tænkte, ok lad mig nu bare så dem, og se om der overhovedet bliver noget ud af dem. Har ikke før set frø, med den form, jeg har gået og været spændt rigtig længe. Satte endda en pose omkring hanken, på krukken, hvori de er sået, så jeg heletiden har vidst, hvor de er.Så er der pludselig sket noget.... små fine, sarte, lysegrønne blade titter op over jorden.... så skulle der alligevel blive noget ud af de hårde frø - jeg venter igen spændt og skal nok skrive mere om, hvad det egentlig er, når de giver sig til kende....Hindbærene kommer også fint, så mon ikke jeg kan få plukket en lille skål hindbær af egen avl denne sommer, det håber jeg. Kommer der mange, så kan jeg også fristes til, at lave en dejlig hindbærtærte uhmmm, den er så god.Hortensiaen til venstre og de smukke spirende studenternellikker, til højre, er også på vej - det bliver så skønt. Holder så meget af Hortensia, studenternellikker, lavendel og solsikker.... mere sommer bliver det ikke - så smukke farver, former og dufte.

Jeg vil slutte dagens indlæg med lidt hygge til hjemmet eller køkkenet eller picnickurven eller et helt andet sted.Var en tur i Søstrene Grene og fandt lidt hygge-snoller - søde melamin kopper, både almindelig størrelse og lidt mindre til lille manden. Nogle gode skåle, en lille øse og en lille grydeske.... det kan man altid bruge ( læs: jeg kan ). Og en dejlig indkøbspose, som er rigtig god til, at pakke ting i, når vi skal ud og sejle - men mere om det, når turen går ud på fjorden, til sommer og håber på et besøg til Hjarnø og måske Endelave, hvis ikke der er for mange bølger.

Rigtig god dag til dig....

tirsdag den 10. maj 2011

Bananmuffins ( Morten Heiberg, Fristelser, Politikkens forlag )

Muffins.... uhmmm bare ordet, det klinger godt, og så dufter det så herligt i hele huset, når der bliver bagt.  Jeg har lavet disse muffins utallige gange og bliver aldrig træt af dem - de er fyldige, tunge og smagen er uhmmm rigtig god.

Her er alle ingredienserne til bananmuffins....


Alle ingredienserne er nu blandet og klar til, at kommes i muffinsformene....


Festligt med lidt kulør på den fine muffins, som nu kun mangler, at blive bagt....Så er skovturskurven pakket, med friskbagte bananmuffins.... uhmmm....

Bananmuffins -  ( Morten Heiberg, Fristelser, Politikkens forlag )
ca. 15 stk - ( jeg fik ca. 25 stk i almindelige forme )

5 modne skrællede bananer
400 g sukker ( jeg brugte 300 g sukker )
3 æg
600 g hvedemel
1 ½ dl solsikkeolie ( jeg brugte 1½ dl cremefraiche 9% )
1 tsk. groft salt
½ stang god vanille ( jeg brugte 1 stang vanille )
150 g tørret kokos
200 g lys chokolade ( jeg brugte 100 g mørk chokolade )
2 spsk. bagepulver
Jeg tilsatte også en god håndfuld, hakkede valnødder - uhmmm det er så lækkert, hvis man bryder sig om det.

- Varm ovnen op til 190 grader. Mos bananerne med en gaffel og bland dem i en røremaskine med alle ingredienserne, på nær chokolade og bagepulver. Hak chokoladen mellemgroft og kom den i sammen med bagepulveret. Vend dejen sammen og fordel den i muffinsforme. Jeg fyldte formene ½ op. Bag dem midt i ovnen i ca. 22-25 mnutter. Lad dem køle af i formene på en rist, før de serveres.
Da jeg havde 2 plader i ovnen, satte jeg den på 170 grader varmluft i 20 minutter - de kunne nok have nøjedes med 18, men de blev ikke for mørke og fik en let sprød skorpe uhmmm....

Når dejen røres sammen, tænker du nok: den er da alt for tør... Og det synes jeg også hvergang, men dejen er meget klæg og den skal nok blive jævn og ens, så fortvivl ikke, bare rør videre.

Jeg sparer på sukkeret, da de efter min smag, bliver søde nok, når chokoladen kommer i. Det er, som regel mørk chokolade jeg bruger, da jeg synes det giver en rigtig god og ikke for sød smag. Fedtstoffet udskifter jeg sommetider, med cremefraiche 9% - for at spare på fedtet - bagværket bliver lidt gummiagtigt, men smagen fejler ikke noget, så det er jo en smagssag.
Det skal lige siges, at det også ofte, er for at finde ud af, om bagværket kan ''tåle'', at fedtstoffet udelades, at det bliver erstattet - så det er bare en prøve.

søndag den 8. maj 2011

Dagen derpå....
Før start, skulle jeg lige ordne verdens-situationen, med min mor i røret, og samtidig kunne hun lige give mig lidt støtte med på vejen - det er altid rart.
Midt i billedet, står jeg og forbereder mig til, at gennemføre en milepæl i mit liv - min løbetræning skal nu vise sig, om det har været slidet værd - skal lige drøfte det sidste med mig selv inden start - sekunderne tælles ned - mavepinen tager til.....


Jo jo, der er tid til, at vise lidt overskud, så stort er hullet i maven heller ikke..., men tiden tæller ned.... og starten går ikke længe efter....

Så blev det overstået og jeg gennemførte 2 ud af mine 3 mål - at gennemføre, at løbe hele vejen, men ikke den sidste med, at komme ind under 2 timer desværre, men jeg er både stolt og glad - 2 timer 6 minutter og 37 sekunder skulle det tage, at genneføre 21,1 km.
Jeg har, fået lidt lækkert med fra boderne i målområdet - boller, vand, engeridrik og chips... de var iøvrigt rigtig gode uhmmm, og det var tiltrængt. Men glad og meget tilfreds, kan turen tilbage til Horsens forløbe, med en masse dejlige indtryk fra turen og en kæmpe oplevelse og sejr rigere. Jo fantastiske oplevelser - gør livet rigere.