fredag den 27. december 2013

Gløgg med masser af smag

Til 1. juledag skulle der også laves lidt gløgg, og jeg plejer at købe den billige gløgg i Netto, da den smager ret godt, hvis man liiiige selv tilsætter lidt lækkerier. Vi synes, hos os, at den helt hjemmelavede gløgg med rødvin og krydderier, er lidt for stærk, så vi beriger altid den billige og den bliver helt fin. Jeg skriver hvordan jeg lavede den efter billederne....Først der færdige resultat....Starter med krydderipose, lidt ekstra kanel og appelsin- og citronskiver....En pose rosiner og mandelsplitter og en god håndfuld hele smuttede mandler....De to kartoner med gløgg tilsættes og det hele varmes langsomt op....Gløgg - med masser af smag ( 8 pers. )

6 skiver appelsin
2 skiver citron
2 stænger kanel
1 pose gløggkrydderier, gazepose til krydderierne medfølger ( 20 nelliker, 1 tsk. muskatblomme, 3 stænger kanel, 1 stk. hel ingefær - den tørre slags )
1 pose rosin og mandelsplitter
1 god håndfuld smuttede hele mandler
2 kartoner gløgg

- Det hele kommes i en gryde og varmes langsomt op, uden at koge. Af denne portion bliver der 1 glas gløgg, alt efter størrelse, pr. person. Du kan selv justere på mængden, hvis der lige kommer ekstra gæster på besøg.

Gløggkrydderierne, er fra en pose, som jeg fik af en veninde, men man kan selv blande krydderierne. Muskatblomme er ikke pulver, men stykker, som der skal bruges i denne opskrift. Mener man kan få dem i Santa Maria krydderi serien.Velbekomme....torsdag den 26. december 2013

Æbleskiver med kærnemælk og citron

Glædelig jul til alle - 1. juledag skulle vi have gæster og jeg skulle lave æbleskiver og gløgg. Da jeg fik min æbleskivepande, elektrisk, var der en opskrift, i det lille hæfte der fulgte med. Det er en opskrift til mange æbleskiver og dejen er tyk og lækker og giver de fineste runde og luftige æbleskiver. Jeg skriver opskriften efter billederne....Først det færdige resultat....Hygge med fine krus, tallerkener og ''skåle''....


                                     

Citronsaften fik natron til at boble, derfor det ''skummede'' look....Tyk og lækker dej....Brugte ca. så meget på en ske pr. æbleskive....De hæver godt op, så hullerne skal ikke fyldes til kanten....Skønne, runde og luftige æbleskiver....Uhmmmmm....Æbleskiver med kærnemælk og citron - nok til mange og rigeligt til flere


1 kg hvedemel ( jeg brugte 700g hvedemel og 300g grahamsmel )
1 liter kærnemælk
3 tsk. natron
2 ½ spsk. sukker
½ knivspids salt
6 æg
citronskal/ evt. citronsaft ( jeg brugte skal fra 1 citron og saft fra ½ citron, men det gav ikke megen smag, så der skal mere i )

- Det hele blandes og dejen bruges med det samme. Æbleskiverne steges i en smule margarine i hvert hul. Fyld dejen i æbleskivepanden, med 2 skeer, knapt til kanten, da de hæver meget op. Når dejen har dannet skorpe, vendes æbleskiven med en træpind, 180 grader og steger færdig.
Jeg lavede alle æbleskiverne færdige og satte dem derefter i ovnen, under alufolie. Lagde også alufolie over de færdige æbleskiver, så de ikke blev helt kolde under bagningen af alle æbleskiverne.
Jeg fik over 100 æbleskiver af denne portion, så der er rigeligt til 10-12 personer.
Den æbleskivepande jeg har er en Idé Line, hvis der er forskel på hulstørrelsen, på de forskellige æbleskivepander, så vil antallet af æbleskiver naturligvis variere.

Du behøver ikke bruge grahamsmel i æbleskiverne, men jeg havde ikke 1 kg hvedemel, men kun 700g, så derfor brugte jeg grahamsmel. De smagte rigtig godt, så hvorfor ikke gøre julen lidt sundere - desuden er der heller ikke smeltet smør i dejen.Velbekomme....