onsdag den 26. december 2018

24. december - Bordpynt

Så er det juleaften og alt skal være så fint, som det kan være. Jeg have købt nogle små glass julekugler og havde en idé til, hvad jeg skulle bruge dem til, men fandt i sidste øjeblik på noget helt andet. Se med og lav senere.
Årets borddækning....
En papirklips er bøjet og den lille julekugle er sat på og så kan den også hænge på glasset....
Synes selv, at det var en rigtig god og anderledes idé....
På buketten til julebordet blev idéen også brugt til de små julekugler. Det er bare så meget nemmere end at skulle klippe snor og binde det i hver løkke på kuglerne. Dette trick med papirklipsen kan hurtigt ordnes og så er det så fint og dekorativt. Julekuglerne svæver næsten.Rigtig glædelig jul og tak fordi du har set med i denne måned og jeg håber du har fundet inspiration, gode idéer og opskrifter.

søndag den 23. december 2018

23. december - Brændte mandler med pebernøddekrydderi

Nu er det dagen før dagen og det sitre af julestemning uanset, hvor man kommer hen i denne tid. Der er juleferie og dagene skal bruges med familien, spille spil, hygge med film og nyde hinandens selskab - det er såååå dejligt. Jeg har lavet brændte mandler med pebernøddekrydderi og de er go´e. Se med og lav senere.
Uhmmm de er virkelig gode....
Jeg er ikke klar over om man stadig kan få dette krydderi, men jeg havde købt en del af det sidste år og havde stadig noget tilbage. Ellers kan man bruge noget af den blanding man laver til brunkager.
Det er hvad der er tilbage af en ok portion, men så må jeg lave nogle flere i morgen.Brændte mandler med pebernøddekrydderi
200 g mandler
200 g sukker
3/4 dl vand
2-3 tsk. pebernøddekrydderi

-Mandler, sukker og vand komme på en pande, som varmes op. Rør i det heletiden, så det ikke brænder på. Efterhånden som vandet fordamper vil massen blive mere tør og når du bemærker, at massen ændrer konsistens tilsætter du pebernøddekrydderiet. Rør stadig i massen og den vil fortsætte med at tørre mere og mere, tages af varmen og hældes over på et varmefast underlag med bagepapir inden sukkeret begynder at smelte og mandlerne bliver blanke.
På denne måde får de den overflade, som man kender fra dem, som man køber i boderne på strøget op til jul. De hjemmelavede er bare endnu bedre og meget billigere at lave.Rigtig glædelig jul.