tirsdag den 1. januar 2013

Kransekage - petit four i form

Så er det den 1. januar 2013 - et helt nyt og ubrugt år ligger foran os allesammen, det bliver spændende, at se hvad det byder på, og om et år kan vi så igen, glæde os over, et nyt år der ligger ubrugt hen.... Godt nytår allesammen.

I år, til nytårsfesten, skulle vi stå for snacks og ikke mindst kransekage. Jeg bestemte mig for, at lave petit four efter denne opskrift, men denne gang skulle de bages i små papirforme, som jeg har købt i Ikea.

Jeg har skrevet fremgangsmåden under hvert billede....Kransekagemassen trykket ud igennem en stor stjernetylle nr. 12. På halvdelen kom jeg en hasselnød på toppen....Og på den sidste halvdel kom jeg et tørret tranebær på toppen og de blev ikke brændte, af at være i ovnen....Jeg synes kransekage/petit four skal have lidt farve, men ikke for meget. Den let gylden farve, viste sig at være helt perfekt og de var bagt helt som de skulle. De fik 13-15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn, men jeg holdt øje med dem efter der var gået 8 minutter, for pludseligt så går det hurtigt med at få farve. Jeg lavede dem 2 dage før nytår, da kransekage kun bliver bedre af, at komme i fryseren, og chokoladepynten stivner også med det samme, når kransekagen er iskold. Det tager dog kun få minutter inden, at kransekagen er spiselig, selvom den kommer lige ud af fryseren....Jeg havde pyntet hver kage med snørkler af smeltet mælkechokolade, som jeg havde sprøjtet ud gennem et lille hul, jeg havde klippet i en engangs sprøjtepose, det så rigtig fint ud. Fadet var et højt lagkagefad på fod, og det var blevet pyntet med guld serpentinere, det var så festligt....Rigtig godt nytår og velbekomme....