mandag den 23. december 2019

24. december (juleaften) - Juledugen, hjemmetrykt

Så er det i dag, i aften at det sker. Det som både store og små har ventet på og glædet sig til Jeg elsker jo julen, som et lille barn og sådan er det bare og har altid været år for år for år - fantastisk - jeg elsker det.
Jeg fandt lige på, at lave en juledug i år, så passer dugen til vores tallerkener. Jeg købte et sengetæppe fra IKEA, den dag jeg skulle til eksamen og jeg købte en flaske tekstil maling i en hobbybutik, så var det bare at komme igang. Se med og bliv inspireret.Den færdige dug - den er da rigtig fin. Malingen er trukket godt ind og er ikke så tydelig, som den var da jeg duppede den på.Denne tekstilmaling brugte jeg.Fandt et flethjerte på nettet og skar den ud i plast, som det til en overheadprojektor - ved ikke hvad det hedder.Sådan var resultatet inden jeg lod dugen tørre natten over. Super fin.Helt så utydelige er hjerterne ikke. Synes det er en fin dug.Rigtig glædelig jul.Jeg har endnu engang nydt og hygget mig med at lave en julekalender for jer. Jeg er ikke helt færdig med at lave indlæg i dette år og håber, at jeg kan komme godt i gang næste år, med flere spændende ting til jer derude.


Rigtig glædelig jul og hyg jer i aften med jeres kære.

23. december - Pebernødder med ekstra krydderi

Så er det snart ved at være juleaften og jeg synes lige, at vi manglede pebernødder. Jeg ville prøve, at købe pebernøddekrydderi fra Tørsleffs, så det skulle jeg da prøve i år. Jeg tilsatte lidt ekstra krydderi, så der kunne komme ekstra smag. Se med og du kan sagtens nå at lave senere.Pebernødder til alle.Fine små pebernødder på rækker.Klar til ovnen.Færdigbagte pebernødder.Det dufter fantastisk af jule og de smager faktisk ret godt.


Pebernødder (ca. 125 stk)
1 pose Tørsleffs krydderi til pebernødder
275 g hvedemel
100 g smør (stuetemperatur)
175 g brun farin
1 æg str. M/L
2 spsk. fløde eller mælk
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. kardemomme

-Tænd ovnen på 175 grader. Bland posens indhold med hvedemel i en skål. Skær smørret i tern, tilsæt det til melet og hak det i mindre stykker med kniv, så det ligner brødkrummer.
Pisk brun farin og æg i 3-4 minutter til en æggesnaps. Rør fløde/mælk i. Tilsæt æggesnapsen til melblandingen og ælt dejen sammen. Tril dejen til meget små kugler og sæt dem påen bageplade beklædt med bagepapir.
Bag pebernødderne 10-12 minutter, til de er gyldne. lad pebernødderne køle af på en rist.

Hvis du ikke har tid til at bage pebernødderne med det samme, kan dejen lægges på køl til du får tid.

Velbekomme og rigtig glædelig jul.