onsdag den 2. oktober 2013

Pærekage med marcipan

Jeg havde nogle pærer liggende i køleskabet, og i starten var de grønne, hårde og lidt sure, at spise, men nu havde de forvandlet sig til gule og søde pærer, og de skulle bruges i en kage. Jeg lurede lidt rundt og fandt denne skønne kage. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den efter billederne....


Først det færdige resultat og derefter trin for trin....Friske pærer til kagen....De tørre ingredienser....Revet marcipan....Reven skal fra citron....Dejen er blandet....Dejen er fyldt i formen....Kagen friskbagt og velduftende....Et stykke saftig og frisk pærekage....Pærekage med marcipan - Arla

4 modne pærer
1 spsk. friskpresset citronsaft
250g blødt smør
300g sukker
3 æg
375g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 liter mælk
200g reven marcipan
1 tsk. fintrevet citronskal ( usprøjtet )
3 spsk. perlesukker

-Skræl pærerne, skær dem i kvarte, fjern blomst, stilk og kernehus. Skær pærerene i stykker ca. 2x2 cm og vend dem straks i citronsaft. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det ( drysset gennem en sigte ) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Vend marcipan, og dernæst pærestykker, citronsaft og -skal. Beklæd en bradepande ( 22x32 ) med bagepapir og fordel dejen heri. Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen, ca. 45 minutter ved 175 grader. Løft kagen forsigtigt ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en rist.

Du kan sagtens bruge pærer fra dåse i denne opskrift. Størrelsen på bradepanden 22x32, er den størrelse som jeg har hjemme og den der bliver brugt i opskriften er 3x30x37 og giver derved en fladere kage. Bagetiden er derfor heller ikke den samme.
Jeg brugte perlesukker til at komme på kagen, da jeg synes det giver den sprødeste skorpe, i forhold til almindeligt sukker, som godt kan blive brændt.
Da jeg elsker marcipan, så kunne jeg godt finde på, at tilsætte 300g marcipan, i stedet for de 200g som opskriften lyder på.

En rigtig dejlig kage, der er frisk, sød, svampet og let - den er fantastisk til alle anledninger.Velbekomme....


 
mandag den 30. september 2013

Snegle med nødderemonce

I lørdags skulle mine forældre komme forbi til en kop kaffe og lidt hjemmebag. Jeg havde set denne opskrift, på nyhedsbrevet jeg modtager, fra Boligliv og den skulle det være. Inden da, skulle jeg med løbeklubben ud på lørdagsturen og den endte med, at jeg faldt og det gik desværre ud over højre hånd, som i tilgift fik en kraftig forstuvning.... Jeg fik kæresten til, at ordne det praktiske med at lave dej og da mine forældre kom, så rullede min mor dejen ud, smurte med remonce og jeg kunne jo bare kigge på og ømme mig, med en ispose om hånden. Dejlig løbetur med en træls afslutning. Det eneste billede der blev taget af disse vidunderlige snegle er dette og jeg skriver opskriften, som jeg lavede den lige bagefter....Friskbagte og velduftende....Snegle med nødderemonce ( Boligliv )

100g smør
2 dl mælk
50g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 æg
2 bananer
ca. 700g hvedemel

Nødderemonce

150g blødt smør
80g brun farin
2 tsk. kanel
75g nødder

Pynt:

100g mørk chokolade
hasselnøddeflager

-Smelt smørret i en gryde og lun mælken deri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og moste bananer. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Den skal helst være lidt klistret end for tung af mel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Rør smør og brun farin, kanel og hakkede nødder til en remonce.
Rul dejen ud til en stor firkant ca. 40x40 cm. Smør fyldet på dejen, og rul forsigtigt sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 12 snegle - jeg fik ca. 20 stk. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ca. 15 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader. Pensl sneglene med æggeblomme - det undlod jeg - og bag i 15-20 minutter. Afkøl sneglene. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer sneglene med hasselnøddeflager.

Virkelig skønne snegle og remoncen laver ligesom en sprød skorpe og det er bare så lækkert. Meget velsmagende og ekstra skønne, når de serveres lune.


Velbekomme....