lørdag den 21. december 2019

22. december - Figurer i hvidt ler

I fødselsdagsgave af min søster og familie blandt andet nogle figurer, som hun havde lavet i hvidt selvhærdende ler. De er bare så fine og meget dekorative. Figurene kan sagtens males, dekoreres med glimmerlim eller glansbilleder og igen er det kun fantasien, der sætter grænser. Se med og lav senere - de kan jo også bruges som bordkort til juleaften eller som lille serviet dekoration.Fællesbillede af figurerne med en fin julet rød/hvid snor.Små grise udstiksforme er købt i Søstrene Grene - har nemlig også selv købt dem.De klassiske julehjerter.Så fine juletræer - jeg elsker jo juletræer.De er så fine og vil også pynte på juletræet, troldegrene eller bare rundt i hjemmet.Tak til søster for hendes smukke dekorationer.


Rigtig glædelig jul.

fredag den 20. december 2019

21. december - Gaveindpakning

Jeg har pakket nogle af julegaverne ind i dag, så er jeg da lidt foran allerede. Det er som regel en af de ting, der bliver gjort klokken meget sent den 23. om aftenen, men ikke i år. I år skal jeg være lidt på forkant. Se med og bliv inspireret.Gavepapiret har jeg købt i Søstrene Grene. Farverne er bare så fine og jeg elsker disse nuancer. De runde kort er egentlig små julekort, men jeg har brugt dem som til og fra kort og synes faktisk, at de er ret søde.Gavebåndet er fra samme butik, men noget jeg har haft liggende, så lidt genbrug er der da i gaveindpakningen i år.De små mærker er også fra den ovenstående skønne butik og nogle, som jeg har købt sidste år. Brugte dem også dengang til at pynte på gaverne.Nåååå ja, så kom vores kat Anton - han sad så fint på en kasse, så han kom lige med. Han skal ikke pakkes ind eller gives i gave. Han skal hygge sig med gavebånd, papkasser og gavepapir juleaften - ganske som han plejer.Nu er juleferien begyndt og de sidste små ting, gaver og lignende skal lige på plads. Vi hygger allerede og starter vores juleferie med en fødselsdag og det bliver hyggeligt.

Rigtig glædelig jul.


torsdag den 19. december 2019

20. december - Dekoration på sten

I sommer var min søn og jeg ved stranden og samlede flade sten og ikke for store. Jeg tænkte, at man kunne bruge dem til at tegne på og bruge til dekoration på juletallerkenen. Jeg købte Posca tusser og de er virklig gode og stærke og tydelige i farven.
Se med og lav senere, det kan du sagtens nå. Har du allerede flade mindre sten liggende, så er det jo faktisk lige til at gå til. Skal du først på stranden og samle sten, så tag godt med tøj på og lidt varmt at drikke, så går det såmænd også.Den færdige sten.Alle de fine flade sten vi fandt på stranden den dag, hvor det var ret meget varmere end det er i disse dage.Posca tusserne i fine stærke farver.Resultatet igen og mulighederne er jo rigtig mange kun fantasien sætter grænser.Rigtig glædelig jul.

onsdag den 18. december 2019

19. december - Hjemmelavede trøfler

Kagerester..... jeg kunne jo godt smide dem ud, men hvorfor skulle jeg dog det, når jeg kan lave trøfler af dem. Der var lidt rester fra min fødselsdag fra julebrownie og sneglene fra bageren. Så jeg fik blandet det godt og tilsat de ingredienser der nu skal i og så smagte vi til..... og de var rigtig gode. Først nogle billeder og derefter opskriften.Super fedt billede synes jeg selv. Bilen er en fødselsdagsgave fra vores naboer.Endnu et billede sådan lidt skævt.Helt tæt på.10 styk på række og klar til servering.Hjemmelavede trøfler (18 stk. ca.)
350-400 g julebrownie eller anden chokoladekage
2 snegle - 1 med hvid og 1 med brun glasur
1 spandauer
4 spsk. hindbær marmelade
5 spsk. rom
4 spsk. kakaopulver

Pynt:
kokosmel eller hvad du bedst kan lide.

- Julebrownie og morgenbrødet skæres i mindre stykker. Marmelade, rom og kakaopulver blandes i kageresterne. Røres i køkkenmaskine med dejkrogen (jeg har ikke en foodprocessor, hvis du har, så kan du med fordel bruge den).
Røres til en ensartet masse, som er ret blød. Smag til og tilsæt det, som du synes mangler. Trilles til kugler på ca. 35-40 g og trilles i kokosmel eller anden pynt.
Sættes på køl og gerne til dagen efter, så bliver trøflerne faste og lettere at spise.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.

tirsdag den 17. december 2019

18. december - Ren afslapning.

Jeg trænger til et lille hvil og når jeg gør det, så gør jeg det allerbedst med en kop velbrygget kaffe med mælk og ild i brændeovnen. Synes jeg har haft meget om ørene på det seneste, dog har jeg fået klaret nogle af julegaverne på vejen hjem fra arbejde. Jeg tror faktisk, at mange andre også har fået den idé....julegaveindkøb efter arbejde, da der var rigtig mange ude på vejene.
Hjem og slappe af til en dejlig kop kaffe, lune fra brændeovnen og jule-afslapnings-jazz i højttaleren, så er jeg bare klar til hygge.
I disse dage op til jul, kan der være mange ting at nå, men det er også vigtigt, at du når at slappe lidt af og tage et hvil.Nååå, ja og lidt pebernødder - det har jo aldrig skadet nogen og slet ikke en kop kaffe.Jeg er en frossenpind, så denne varmekilde er bare uundværlig.Rigtig glædelig jul.

mandag den 16. december 2019

17. december - Lagkage med juletræer

Jeg elsker juletræer og det viser sig i hvert fald i mine fødselsdagskager i år. Jeg synes bare, at juletræer/grantræer er så fine, rå og smukke. På denne lagkage er det 3 små juletræer der blev årets pynt. Se med og lav senere.De er da så fine og kunne faktisk spises, men det ville vist blive en alt for sød omgang. Juletræerne er kræmmerhuse og duttet op med royal icing.Lidt fra en anden vinkel.Lagkage med juletræer

Kagen findes her - den eneste forskel på lagekagen i år og den jeg har linket til er at jeg ikke kom citronskal i cremen, men det kan man nu sagtens gøre.

Juletræerne:
1 pakke kræmmerhuse fra Karen Volf - jeg brugte kun 3 stk fra pakken og knækkede bunden til, så kræmmerhuset kunne stå. Resten af kræmmerhusene kan fyldes med flødeskum pisket med sukker og vanille eller is.

Royal icing:
1 æggehvide
200-300 g flormelis
Grøn pastafarve - prøv dig frem og kom mere i til du synes farven er rigtig.
Sølvkugler
- Flormelis røres gradvis i æggehviden, enten i hånden eller på laveste hastighed på køkkenmaskinen. Konsistensen skal være så fast at massen danner stående toppe.
Faktisk brugte jeg resten, som ikke blev brugt til min julebrownie med karamel og kanel, da der virkelig ikke skal bruges ret meget.
Jeg duttede royal icing på, men det kan lige så godt gøres med fingrene for at få, de små stritter som grene.


Velbekomme og rigtig glædelig jul.


16. december - Så fik vi juletræ

I dag skulle det være, vi fik hentet juletræ - endelig. Vi plejer, at hente vores juletræ 1. søndag i advent, men sådan har det ikke været i år og fred være med det, vi skal nok nå det hele. Her er et par billeder fra vores tur efter juletræ og da vejret var helt forfærdeligt - meget meget blæsende, koldt og det regnede, så billederne af turen derhen blev taget fra bilen - desværre.Vi kører på en skovvej op til huset, hvor de sælger juletræer.Turen er rigtig hyggelig og selvom det blæste fælt og regnede meget, så var det en smuk lille tur.Vi fandt det smukkeste juletræ - og det er min kærestes arm, der lige kom med. Det blæste så meget, at han var nød til at hold træet.Så er vi klar til at komme hjem.Meget hyggeligt sted og fine motiver at tage billeder af.Rigtig glædelig jul.