lørdag den 8. september 2012

Verdens bedste roulade - Dansukker

Uhmmm, jeg ved ikke helt hvad det er, men der er noget ved roulader, som jeg bare elsker. Jeg synes det skønne marmelade, jeg lige havde lavet, skulle bruges til noget sødt til weekenden og jeg fandt denne opskrift, som jeg skriver efter alle billederne....Friske æg fra en gård, lidt fra hvor vi bor....Dejen til rouladen....Den bagte rouladebund på sukkerdrysset bagepapir....Rouladen smurt med hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade....Roulade med sukker på toppen, serveret på et fad....Rouladen set fra siden, uhmmmm....Verdens bedste roulade - Dansukker

3 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Fyld:

Hjemmelavet jordbær/rabarber marmelade

Pynt:

Pisket flødeskum


-Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og vend det i æggene sammen med vandet. Hæld dejen i en smurt bradepande eller en bradepande beklædt med bagepapir. Bag dejen midt i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter. Vend den ud på et stykke bagepapir med sukker. Smør det valgte fyld på og rul rouladen sammen på langs. Stil den i køleskabet - jeg kom husholdningsfilm omkring.

Jeg brugte ikke den bradepande, der hører til min ovn, og dejen hævede rigtig meget og skulle have mere end de 5 minutter, så jeg tror godt, at man kan bruge den bradepande der hører til ovnen.
Hvis du kommer lidt kanel og nelliker i dejen og bruger tyttebær eller tranebær som fyld, får du en lækker juleroulade. Tyttebær- eller tranebær syltetøj kan blandes med flødeskum, cremefraiche eller kvark. 


Jordbær/rabarber marmelade

Jeg har haft frosset jordbær og rabarber fra haven, og nu var det tid til, at få dem brugt til noget lækkert. Det er så dejligt, med nogle glas, af det skønne fra haven - et lille strejf af sommer. Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den....

Jordbær/rabarber marmelade

1½ kg jordbær
1½ kg rabarber
næsten 1 kg syltesukker - smag dig frem, når det hele bliver blandet i gryden.

- Kom frugten i en skål og blend den godt, så der ikke er hele bær/frugt - det kan du gøre, som du helst selv vil. Vær opmærksom på, at rabarbernes lange tråde, hænger fast i stavblenderen, men kan nemt tages ud igen - ihvertfald fra min. Når bærrene/frugten er blendet, hælder du syltesukker i - et halvt kilo, kan du godt starte med, og tænder for varmen. Rør sukkeret ud og smag til, når marmeladen er blevet varm - sådan gør jeg og jeg synes ikke, at smages ændre sig markant, når marmeladen er blevet kold.
Syltesukkeret er fra Dansukker og bagpå, kan du læse hvormeget sukker der skal i, til den ønskede mængde frugt eller bær - det er nemt.


Forberedelsen af marmeladeglas, skal foregår inden man laver marmeladen, da den skal hældes varm på glassene.

Velbekomme....