lørdag den 11. juni 2011

Bøf, marinerede kylligefileter, asparges med bacon og dressing

Det er vist et stykke tid siden jeg har udgivet et indlæg, men der har været lidt at se til. Lille manden er begyndt, så småt med, at komme i dagpleje - og det er noget han godt kan lide, så er det bare mig der skal vænne mig til det - det kommer, men det varer lidt. Han er glad for, at være der så det betyder jo bare, at han er helt parat til, at komme lidt mere ud for sig selv.... hvis man kan sige det om den lille dreng. Det er dog rigtig dejligt, at blive mødt med et stort smil og en dejlig krammer, når jeg/vi henter ham, så er dagen reddet - dejligt.
På grund af varmen, det sidste stykke tid, har vi ikke fået noget specielt, at spise til aftensmad, men lidt er det dog blevet til, den anden aften blev det til denne blandede ret. Jeg skriver fremgangsmåden efter alle billederne.


Kyllingefileterne venter på marinaden....De får lov, at hvile lidt....Bøfkødet blandes....Formes til bøffer - der er 2, men ved godt det ser ud som om, at det er en stor bøf....Asparges med bacon....Den færdige ret....

Bøf, marinerede kyllingefileter, asparges med bacon og dressing

2 personer

Kyllingefileter
olie
Allround krydderi

Oksefars 3-7%
søde røde snackpebre
feta
tabasco
salt og peber

Asparges
bacon

Tomater på stilk

A38
Ketchup

-Kyllingefileterne befries for den hvide sene, der sidder midt i kødet. Jeg gør det altid, det har jeg det bedst med. I en frysepose hældes der olie og Allround krydderi i og kyllingefileterne tilsættes - det hviler lidt.
Imens forberedes bøfferne. Kødet blandes med letsmuldret feta, finthakkede søde røde snackpebre, tabasco, salt og peber - og formes til bøffer.
Aspargesene knækkes i stilken, hvor de selv giver efter. Tag 3 asparges og vikel 1 skive bacon rundt om, og de er klar til, at blive stegt.
Tomaterne skylles forsigtigt, så de ikke slipper stilken, det ser så flot ud, når de sidder der.
Bøfferne og asparges lægges på hver sin pande og steges, når det har stegt lidt, steges kyllingen for sig selv og tomaterne lægges på panden med asparges, for at få lidt smag fra baconen.
Mens det hele steger, så laves dressingen. Ret simpel, bland A38 og ketchup, efter din smag.
Når det hele er færdigt, anrettes det på tallerkener og uhmmm....

Velbekomme....

onsdag den 8. juni 2011

Gulerodsbrud

Du kender dem sikkert - de lækre bløde og ikke mindst store gulerodsbrud, som de sælger hos bageren.
Jeg fik opskriften, af min søde nabo,.... nej for hun bor ikke ved siden af mig, min søde genbo,.... det er hun heller ikke, for så skulle hun jo bo ved siden af min nabo, og det gør hun ikke, men hvis hun ikke nogen af delene, så kalder jeg hende min søde lidt-længere-henne-af-vejen-bo. Nå, men ihvertfald, er det hende jeg fik opskriften af og hun hedder Jannie. Dem ville jeg så bage idag, nu lille manden alligevel var ude og sove. Han var en træt lille dreng, da han havde været i legestue, hele formiddagen, alene, uden mor....så det var skønt at få ham hjem igen, selvom han kom ud og sove.
Jeg skriver opskriften, som jeg lavede den, efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til Gulerodsbrudene....Dejen æltet og klar til at hæve på bordet....Færdighævet....En fordybning i midten....


Fyldet tilsættes....Dejen pakkes sammen om fyldet....Dejen æltes og hakkes med en kniv....Lægges på bagepapir i klatter og efterhæver....Nu er de klar til, at komme i ovnen....


Uhmmm, lækre bløde gulerodsbrud....


Gulerodsbrud

15 stk - der kan sagtens blive 20 stk

1 kg hvedemel
50g gær
5½ dl lunkent vand
75g sukker
1 tsk salt
75g flydende smør
2 æg
150g solsikkekerner
4 revne gulerødder

-Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt det i 6-8 minutter ( god idé at bruge køkkenmaskinen til dette ), til dejen er blød og smidig. Lad dejen hæve på et meldrysset bord med et klæde over i 1 time. Lav en fordybning i midten af dejen og kom æg, solsikkekerner og gulerødder i. Fold dejen sammen, som en stor bolle og brug en kniv til, at hakke dejen i småstykker med. Sørg heletiden for, at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen ( dejen skal være ujævn ). Når dejen er hakket helt i småstykker, deles den i 15 lige store stykker, som forsigtigt løftes over på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 1 time. Bages ca 15 minutter, midt i ovnen, ved 220 grader.

Hvis der bliver lavet 15 brud af dejen, er de ret store, så der kan sagtens laves 20 brud i en god størrelse, da dejen hæver godt, når de skal efterhæve.
Der kan sagtens tilsættes tranebær, rosiner, græskarkerner mv, hvis man ønsker lidt mere fylde til gulerodsbrudene.

Velbekomme....

tirsdag den 7. juni 2011

Sommer klassiker - koldskål med ristede havregryn

Uhmmm, en af mine personlige favoritter her om sommeren ( det er vel sommer nu ikke?? ), er hjemmelavet koldskål med ristede havregryn. Jeg har stødt på flere, der ikke kender det ristede havregryn, men i min familie, har vi altid lavet ristede havregryn til koldskål - jo jo vi havde da også kammerjunkere, men som regel kun de sprøde gyldne ristede havregryn. Jeg skriver opskriften, som jeg har lavet den efter alle billederne.


Her er alle ingredienserne til koldskål med ristede havregryn, nederst til højre i billedet, er det frossen frugtmos....Kærnemælk og A38 blandet i en skål....Vanillesukker tilsættes....
Derpå tilsættes sukkeret....Frugtmosen tøes op og blandes med de andre ingredienser....
Piskes, så den skønne friske farve fylder hele skålen....
Havregryn hældes i en pande....Sukker tilsættes og der tændes for varmen....
Uhmmm gyldne og knasende havregryn....Den færdige ret....

Koldskål med ristede havregryn

1 liter kærnemælk
1 liter A38
Sukker
Vanillesukker
Frugtmos

Havregryn
Sukker

- Kærnemælk og A38 blandes og smages til med sukker og vanillesukker. Jeg brugte frossen frugtmos( forskellige frugter kogt til mos ), men der kan sagtens bruge friske frugter, som blendes og tilsættes koldskålen.
Havregrynene hældes på en varm pande og der tilsættes sukker. Der skal være sukker nok til, at havregrynene bliver smeltet sammen af sukkeret - prøv dig frem det kan ikke gå helt galt. HUSK at røre rundt i havregrynene HELETIDEN så de ikke brænder på - pludselig går det stærkt. Havregrynene skal være gyldne, og det skal dufte af let brændt sukker og varme havregryn. Når de har fået den farve, du ønsker, dog ikke for mørke, hældes de straks over på en bageplade, med bagepapir, så de kan køle af. De skal IKKE afkøle i panden, det tager for lang tid, og havregrynene risikere, at brænde på.
Havregrynene, lune eller helt kolde, drysses ovenpå den flotte lyserøde koldskål og spises med det samme.

Er der en lille rest tilbage af koldskålen, så kan den gemmes til dagen efter og drikkes, som et let mellemmåltid eller som milkshake.

Jeg skriver ikke med stort, i fremgangsmåden, for at pege fingre, men det kan så hurtigt brænde på, hvis man ikke er opmærksom heletiden.

Velbekomme....

mandag den 6. juni 2011

Hobbyrummet - hylde til køkkenet

Ja, der skal jo lidt inspiration i køkkenet, i form af kogebøger, men hvordan og jo - hvad var mere nærliggende end at købe en ''tallerkenrække'' til bøgerne. I Bilka, har de jo de der hvide børnemøbler og der iblandt er der en ''tallerkenrække'' til børnebøger, og nu pynter den i mit køkken - og spreder inspiration, hvergang jeg lurer i bøgerne.


Og jo den skulle samles....Men jeg elsker, at samle sådan noget, og det går da vist ok....Sådan, ét styk færdigsamlet hylde til kogebøgerne, og det der ligger i posen ( til venstre ) er rawplugs, og skruer til ophæng i væggen og ikke skruer der var tilovers he he he....Jamen den er så flot....

Så nu er hylden oppe og dermed ingen undskyldning for ikke, at kunne finde på noget nyt at lave. Og kogebøgerne, bliver også læst noget mere i end, da de stod i mit hobbyrum.

Hygge i hobbyrummet....

søndag den 5. juni 2011

Hobbyrummet - kasser på hjul

Min lille søn skulle, da have nogle kasser til sit legetøj, og så måtte mor igang med skruer, hjul og boremaskine, men det er hun jo ferm til, så ingen problem der.


Kasserne købte jeg for længe siden og malede dem hvide....Så er det bare, at komme igang....Præcision....Vupti så er kasserne kørende....
Tadaaaaaaa og i brug kort efter....

Kasserne, som er købt for flere år siden, og hjulene er købt i Stark....

Hygge i hobbyrummet....