lørdag den 2. december 2017

2. december - Brunkager med appelsinskal

I år ville jeg forsøge mig med noget, som jeg ikke har smagt, siden jeg var barn og besøgte min farmor og farfar. Faktisk var jeg ikke så vild med smagen, men med tiden ændres smagsløgene lidt og jeg ville lige forsøge mig igen. Appelsinskal, af den købte slags, den der minder om vingummi. Jeg hakkede den lidt mere og blandede nogle gode spsk. fulde appelsinskal i dejen.
Min farmor kom altid sukat i brunkagedejen, og det tænker jeg ikke jeg kommer til, ikke i år, men hvem ved om næste år byder på nye smagsoplevelser.

Opskriften på de almindelige brunkager er her og så tilsætter du bare mørk sirup i stedet for den lyse og så 2 gode spsk. appelsinskal. Du kan evt. hakke appelsinskallen lidt mere, så det bliver finere i konsistensen. Ellers er fremgangsmåde, helt som opskriften beskriver.

Rigtig god fornøjelse.


Afslapning med kaffe og brunekager....


Et fint snit lige til at skære i skiver....


Klar til ovnen....Så blev kagedåsen fyldt op....

Og så lige afslapnings-hygge-billedet igen....


Velbekomme

fredag den 1. december 2017

1. december - Juledekoration

Er jeg den eneste, der tænker ''hold da op, hvor gik november måned dog hurtigt''? Nej, vel det tænkte jeg nok, men hvor er det egentlig dejligt, at vi allerede er her igen. Det er 1. december og hele denne måned eller i hvert fald 24 dage frem, skal der hygges, bages, trilles, rulles, klippes, klistres, købes, handles og spises, er det ikke dejligt?
I dag, den 1. december vil jeg blot vise dig, hvordan min juledekoration til kalenderlyset ser ud i år. Det er ganske simpelt og kan laves på samme måde, men i mange udformninger, som du selv kan kreere. 
Rigtig hjertelig velkommen til dette års julekalender, bliv inspireret, få idéer og lav dem nu eller senere. Kig bare med....
En zinkspand/bøtte, mos, en mosbeklædt grangren, lille filt nissehue, små købe svampe og bog. Faktisk havde jeg også købt en fint bånd, som jeg bandt om zinkspanden/bøtten, men den fik jeg vist ikke lige med på billedet, men det ser også rigtig fint ud med båndet på.
Er ikke nået i skoven endnu, så derfor tog mine forældre mos med hjem, da de besøgte sommerhuset og lukkede det ned for vinteren.Rigtig god fornøjelse.