lørdag den 8. december 2018

8. december - Fødselsdagsgave fra kollegerne

Jeg har snart fødselsdag, på mandag, men på mit arbejde fik jeg en gave fra mine kolleger i går. De havde virkelig ramt plet, da jeg elsker det som gaven indeholdt. Det bliver så fint, når de kommer op at hænge på juletræet i år. Tusind tak til jer søde piger.
De er købt i Nim, som ligger i nærheden af Horsens.De er så smukke og fine, lige noget for mig.
De pynter så fint på det juletræ, som min kæreste lavede sidste år. Hvor er de fine.Rigtig glædelig jul....

fredag den 7. december 2018

7. december - Småkager med kokos og korender

Vi nærmer os juleaften lige så stille, og jeg har fået bagt småkager med kokos og korender. De er lækre, sprøde og der er masser af smag i dem. De er hurtige at lave og smager skønt.

Se med og bag senere.Det færdige resultat....
Det passede lige med denne bøtte....
Dejen er sat på bagepapiret....
Uhmmmm det dufter i hele huset....
Og så lige en kop kaffe....Småkager med kokos og korender  - ca. 70 stk.

250 g blødt smør
250 g sukker
250 g mel
1 tsk. hjortetaksalt
150 g kokosmel
75 g korender
1 æg

- Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker hvidt og cremet. Tilsæt hvedemel, hjortetaksalt, kokosmel, korender og ægget i dejen. Rør dejen godt sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt dejen i små toppe med to teskeer. Sørg for at der er lidt afstand mellem toppene op pladen.
Bag kagerne i 5-9 minutter til de er gyldne og sprøde, hold godt øje med småkagerne, da de hurtigt bliver brune i kanten og ikke alle ovne bager ens. Kagerne opbevares i en dåse med tætsluttende låg.Velbekomme....torsdag den 6. december 2018

6. december - Hæklet guirlande


Jeg så på et tidspunkt en hæklet guirlande, ikke nødvendigvis til jul, men til at pynte hele året rundt. Jeg kan ikke huske, hvor jeg så den, men synes det var en god ide og har nu selv kreeret en guirlande.
Se med og lav senere....
Skønne farver købt i Søstrene Grene....
Nu er guirlandestykkerne hæklet og klar til at blive samlet....
Her ses hvordan de syes sammen....
Slå 5 luftmasker op, hækl 10 rækker med stangmasker. Når en ring er færdig syes den sammen i enderne. Den næste ring komme igennem den første ring og syes sammen i enderne og til sidst er der en fin guirlande i forskellige farver, som du selv bestemmer.
Her er det færdige resultat og den er faktisk rigtig sød, som den hænger der....Guirlanden tættere på....Rigtig glædelig jul.

onsdag den 5. december 2018

5. december - Orangechokolade specier

Endnu en lille lækker hurtigbagt småkage. Jeg elsker orangechokolade og når det bliver forenet med en skøn småkage, så beder jeg kun om en kop kaffe, et tæppe om benene og lidt jazzmusik, så er jeg solgt. Det er bare hygge.
Se med og bag senere.Lige et kig på den færdige småkage....
Tilpas store stykker orangechokolade....
Så kom vi lige lidt tættere på....
Uhmmmm lækkeri til kaffen....Orangechokolade specier

1 vanillestang
350 g hvedemel
200 g sukker
250 g koldt smør
1 sammenpisket æg
50 g ikke for fint hakket orangechokolade

- Vanillestangen halveres og kornene skrabes ud med en lille kniv. Vanillekornene, mel, sukker og hakket orangechokolade blandes i en skål og smørret smuldres i melet og dejen æltes let sammen med ægget. Dejen trilles til en pølse ca. 4 - 5 cm i diameter og sættes på køl til den er helt hård. Tænd ovnen på 220 grader. Dejen skæres den i  5 mm tykke skiver og læg den på en bageplade med bagepapir og bag kagerne i ovnen i 8 - 10 minutter. Afkøles på rist.Velbekomme....

tirsdag den 4. december 2018

4. december - Adventskrans

Årets adventskrans er ikke så meget krans, som det lyder til, men alligevel. Den er lavet i en gammel sandkageform, som jeg har købt på genbrug for lang tid siden. Nu fik den så nyt liv her i julemåneden. Kastanier er igen en del af det tema, som jeg åbenbart har kørende i denne tid. Ret ubevidst faktisk, men de er nu også fine.
Se med og glæd dig til jul.
Adventskransen set ovenfra....
Lysene ser helt orange ud, men de er helt dyb røde, så det er lidt misvisende her på billedet. Enkel og måske for bar i andres øjne, men jeg synes den er fin....Rigtig glædelig jul.

mandag den 3. december 2018

3. december - Citronspecier

Allerede godt i gang med julemåneden, og det er så skønt. Jeg elsker det bare. Jeg har fundet en opskrift, som kan fungere, som grundopskrift for flere forskellige slags småkager. Jeg viser løbende, hvilke forskellige jeg har lavet. Først er det citronspecier.
Se med og bag senere.
Det færdige resultat....Man kan lige ane de gule ''prikker'' fra citronskallen....Flere på pladen klar til ovnen....


Citronspecier

1 vanillestang
350 g hvedemel
200 g sukker
250 g koldt smør
1 sammenpisket æg
Fintreven skal fra 1 stor økologisk citron (de er ikke overfladebehandlede)

- Vanillestangen halveres og kornene skrabes ud med en lille kniv. Vanillekornene, mel, sukker og den revne skal fra en stor økologisk citron blandes i en skål og smørret smuldres i melet og dejen æltes let sammen med ægget. Dejen trilles til en pølse ca. 4 - 5 cm i diameter og sættes på køl til den er helt hård. Tænd ovnen på 220 grader. Dejen skæres den i  5 mm tykke skiver og læg den på en bageplade med bagepapir og bag kagerne i ovnen i 8 - 10 minutter. Afkøles på rist.


Velbekomme....søndag den 2. december 2018

2. december - Dekoration til kalenderlyset

I vores hjem er kalenderlyset havnet i en meget enkel og simpel, men fin dekoration. Den består af kastanier og en træskål. Den er meget fin i sit udtryk og faktisk ret julet, selvom den ikke er fyldt med glimmer og glanspapir. Se med og glæd dig til jul.
Sådan ser dekorationene til kalenderlyset ud i år....
Træskål, kastanier og kalenderlys....
Anderledes, men skøn....Rigtig glædelig jul.